Reperul
Social

Elevii, inclusiv bursierii din afara țării, vor beneficia de acces gratuit la muzee, concerte, film ori alte manifestări culturale și sportive

Legea 198/2023 a învățământului preuniversitar, aplicabilă din toamnă, urmează să se modifice, după cum apare în proiectul de lege adoptat luni la Senat. Concret,  viitoarea lege stabilește accesul gratuit pentru elevi la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de operă, film, precum și la alte manifestări culturale și sportive organizate de instituții publice pe teritoriul României.

“Într-o societate tot mai ameninţată de lipsa unor modele, muzeele și alte medii culturale de învăţare informală trebuie să fie accesibile complet gratuit elevilor și să le ofere posibilitatea de «a se împrieteni» cu noi concepte, cu descoperiri despre trecut, știinţă, artă și alte oportunităţi educaţionale, fără a exista o condiţionare financiară. În vremurile actuale, în care generaţia tânără și copiii sunt prizonierii dependenţei de internet sau a jocurilor online, muzeele și instituțiile culturale au obligaţia să își lărgească misiunea și să caute soluţii pentru ca ceea ce au ele de oferit să devină o preocupare proaspătă, atractivă, constantă în viaţa fiecărui elev. Această măsură vine la pachet nu doar cu un bagaj de cunoaștere, ci și cu egalitate de şanse între copii cu posibilităţi și cei cu situaţii materiale precare și, suplimentar, încurajează o relaționare care sparge barierele virtuale între care tot mai mulţi copii sunt captivi”, subliniază inițiatorii măsurii.

Postări asemănătoare

Târgul de Toamnă de la Galați începe vineri

Maria Vlad Romaniţă

Dosare penale și amenzi de peste 300.000 de lei date comercianților certați cu legea

Maria Vlad Romaniţă

Guvernul a prelungit starea de alertă

Reperul