Reperul
Eveniment

Elevii solicită criterii noi pentru trecerea școlilor online

Consiliul Național al Elevilor a propus ministerelor Educației și Sănătății să fie luați în calcul alți parametri pentru stabili când să intre în online școlile.

“Nu ar trebui să se închidă unitar școlile. O nouă trecere online și nici o vacanță forțată nu sunt oportune. E necesar ca ministerele sănătății și educației să ia o decizie privind funcționarea școlilor de acum încolo și să conteze mai mulți parametri atunci când vine vorba despre stabilirea unui scenariu. Adică nu doar vaccinarea profesorilor, ci și vaccinarea elevilor, incidența din localitate, suprapopularea claselor, utilizarea transportului în comun de către elevi și profesori.

Ar trebui să existe parametri pe care fiecare școală să îi poată decide în funcție de infrastructura de la nivel școlar, de posibilitatea de testare, de dotarea cu măști și dezinfectant din fiecare unitate de învățământ, și alte lucruri pe care fiecare școală le știe cel mai bine. Fiecare școală să decidă propriul scenariu în funcție de anumiți parametri care să fie aprobați prin ordin comun al celor doi miniștri, așa cum se procedează când se ia în calcul carantinarea unei localități.

Pe baza unui punctaj să se treacă în online și practic Consiliile de Administrație să poată decide ce e cel mai bine pentru scoala respectivă,” a spus Silviu Morcan, reprezentantul Consiliului Național al Elevilor,pentru edupedu.ro.

Postări asemănătoare

Şcolile din judeţul Brăila rămân închise şi joi, şi vineri

Reperul

Băut și fără permis a ajuns cu mașina în canal. Autoturismul a luat foc

Maria Vlad Romaniţă

Drogat la volan

Maria Vlad Romaniţă