Reperul
Eveniment

Elevii vor avea un număr redus de teze

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut precizări, luni, într-o conferință de presă, despre modul în care elevii din România vor începe școala pe 8 noiembrie.

”În data de 8 noiembrie, școala va începe. Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom vedea care va fi exact modul de deschidere al școlilor în data de 8 noiembrie, având ipoteza de bază a prezenței fizice și având deja acceptul exprimat pentru propunerea Consilului Național al Elevilor, propunere care este însușită de Ministerul Educației, pentru un mod de funcționare adaptat realităților. Nu vom ajunge în niciun caz în situația în care, dacă, să spunem, în jumătate din țară vom avea o rată de infectare foarte scăzută, fără cazuri în școli, să nu poată funcționa cu prezență fizică acele școli. Nu se va ajunge la această situație” – a spus Sorin Cîmpeanu.

”Înțelegând dificultățile, analizând solicitările, am decis împreună cu colegii mei din Ministerul Educației să reducem numărul de teze pe care elevii îl vor susține în acest an prin excepție: la clasa VIII-a vom avea în loc de 3 teze doar 2 teze. Deci toți elevii din gimnaziu vor avea doar două teze de susținut cu prezență fizică. Pentru liceu, am redus numărul de teze de la patru la trei. Nota la teză va avea o pondere mai mică în raport cu oricare dintre notele pe care elevul le va primi. Fie că vorbim de elev de gimnaziu, fie că vorbim de elevi din liceu” – a mai transmis ministrul Educației.

Postări asemănătoare

Înscrierile la clasa pregătitoare încep pe 11 aprilie

Reperul

Criminalul de la petrecerea burlacilor a fost arestat

Maria Vlad Romaniţă

Protest neobișnuit la Brăila

Maria Vlad Romaniţă