Reperul
Braila Eveniment Galati

Emisiunea “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!”, dedicată pacienților din județul Brăila, miercuri, la ora 19.00, la Realitatea TV Galați – Brăila

Campania de informare “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!” continuă, astăzi, cu etapa dedicată județului Brăila.

Postul Realitatea TV Galați-Brăila va transmite în direct miercuri, 26 februarie, la ora 20.00, emisiunea  “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!”.

Invitații realizatorului emisiunii, Aura Cristian, vor fi Dr. Liliana Chitanu, medic de familie în județul Brăila, și artista Maria Cârneci, interpretă de muzică populară, unul dintre ambasadorii oficiali ai campaniei “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!”

Temele abordate vor fi legate de informarea populației asupra cauzelor si efectelor infectării cu virusul hepatitic de tip C, precum și de faptul ca testarea si investigațiile sunt gratuite cu trimitere de la medicul de familie, iar tratamentul este în prezent unul extrem de eficient, cu procent de succes de aproape 100%.

În aceeași ordine de idei, telespectatorilor din Brăila, și nu numai, li se va aduce la cunoștință traseul facil, la îndemâna oricui, pe care trebuie să-l urmeze pentru a beneficia de tratamentul împotriva Hepatitei C și faptul că toți cei diagnosticați cu această boală, indiferent de gradul fibrozei, au acum acces la tratamentul  gratuit pentru pacienții asigurați CAS.

Emisiunea “Testează! Tratează! Învinge Hepatita C!”, de la Realitatea TV Galați – Brăila, va putea fi urmărită live și pe pagina Facebook “Deschide lumea”, prin intermediul căreia telespectatorii vor putea adresa întrebări invitaților.

România deține primul loc în Europa în privința infectării cu virusul hepatitic de tip C, cu un procent de 3,3 %, iar la nivel național, regiunea de est are cea mai însemnată rată a prevalenței. Județul Brăila deține la rândul său un nedorit procent de 3,69 la sută.

Postări asemănătoare

Start al cursurilor de vară GRATUITE organizate de Asociația Tehnopol pentru elevii de gimnaziu

Reperul

Îmbulzeală la hramul Bisericii Sf. Ilie: Credincioşii s-au grăbit să prindă pachetele cu pomană

Ucis cu sânge rece în plină stradă

Maria Vlad Romaniţă