Reperul
Social

Etapa a doua de vaccinare a început cu stângul

Etapa a doua de vaccinare, împotriva noului coronavirus, a început cu probleme și la Galați. Doar 5 din cele 22 de centre sunt pregătite și funcționale: patru în orașul Galați și unul în Tecuci. Nici măcar în Galați nu funcționează toate, iar cei din mediul rural nu au încă niciun centru deschis. În plus, în punctele deja deschise, nu se vaccinează la capacitate totală. La Sala Sporturilor din Galați se află unul dintre cele mai mari centre de vaccinare unde s-ar putea imuniza 12 persoane în același timp. Din pacate, doar unul este funcțional și se programează cinci persoane pe oră. Din cauza unor probleme de conectare, la prima oră nu se puteau elibera electronic certificatele care atestă vaccinarea, ci doar scrise de mână.

”Într-adevăr, etapa a doua a demarat puțin mai greu, ca orice început, dar acum suntem în program. Deocamdată nu suntem conectați la platformă să le putem elibera acea dovadă electronică, sperăm să se rezolve; până atunci le dăm o dovadă de mână scrisă de noi“, a declarat  dr. Iuliana Grigoraș, medic echipă vaccinare Sala Sporturilor.

”În județul Galați au fost nominalizate 22 de centre de vaccinare, numai că Centrul Național de Coordonare a activității de vaccinare împotriva noului coronavirus a hotărât ca, la nivelul județului Galați, să funcționeze doar cinci centre, patru în Galați și unul la Tecuci din cauza faptului că în țară au intrat puține doze de vaccin. Pentru cei din mediul rural care vor să se vaccineze, programările se fac la centrele din Galați și din orașul Tecuci, conform arealului”, a declarat  Liliana Iordăchescu, purt. de cuv. DSP Galați.

Ieri, toate locurile pentru imunizare în centrele din județul Galați erau deja ocupate.

Postări asemănătoare

Parteneriat între Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime Galați

Reperul

Haos în sistemul de vaccinare

Maria Vlad Romaniţă

Focar de pestă porcină africană descoperit și în municipiul Brăila

Reperul