Reperul
Politic

Eugen Durbacă înființează un nou partid politic, după ce a fost exclus din ALDE

* Denumirea noii formațiuni va fi înregistrată la OSIM în mai puțin de două săptămâni *

Conducerea ALDE a decis, joi, excluderea din partid a lui Daniel Constantin, Eugen Durbacă și Mircea Banias. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele formațiunii, Andrei Gerea. “A fost o săptămână în care s-a încercat o mediere cu doi dintre cei aflați pe listă, care au depus o acțiune împotriva partidului în justiție, dar, din păcate, nu s-a putut ajunge la niciun rezultat și am fost nevoiți să luăm această decizie”, a declarat Gerea. Acesta a adăugat că, din 96 de membri prezenți, 92 au votat pentru excluderea lui Daniel Constantin și 91 pentru excluderea celorlalți.
Potrivit deputatului Eugen Durbacă, împreună cu Daniel Constantin şi cu alţi colegi parlamentari, va pune bazele unui nou partid, al cărui nume nu îl poate spune decât după 18 mai, atunci când formaţiunea va fi înscrisă oficial, ca denumire, la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM). Potrivit lui Durbacă, noul partid va avea filiale în zeci de judeţe din ţară.
Pe de altă parte, legat de decizia lui Călin Popescu Tăriceanu de a-l demite, Eugen Durbacă s-a declarat decepționat și a spus că acesta ar fi procedat ”şmechereşte”. “I-am primit în casă la noi şi ei ne-au dat afară”, a declarat Durbacă, adăugând că excluderea sa a fost cauzată de faptul că este un susţinător al lui Daniel Constantin şi de formularea de acţiuni în instanţă pe motiv că Congresul ALDE nu a fost statutar.

Postări asemănătoare

Scandal uriaș în PND Brăila!

Sorin Rugină

Dănăilă: Organizația județeană PNL Brăila are sprijinul noului lider al partidului, Ludovic Orban

Liliana Serban

George Stângă, PNL Galati: Credite fără dobândă pentru tineri, păcăleală marca PSD

Sorin Rugină