Reperul
Social

Evaluare Națională 2024: Azi are loc simularea la Limba și literatura română

Elevii de clasa a VIII-a susțin luni, 5 februarie, simularea la Limba și literatura română. Pentru prima dată, în România, lucrările vor fi corectate diferit. Fiecare lucrare scrisă de elevi va fi corectată digital. Este primul test important pentru elevii de clasa a VIII-a înainte de probleme de la Evaluarea Națională 2024. După ce vor termina de scris lucrarea, elevii o vor preda profesorilor supraveghetori, iar aceștia vor face o procedură.

De asemenea, vor scana lucrarea de față cu elevii, iar apoi lucrarea va intra în sistem. De acolo, lucrarea va fi repartizată aleatoriu, unui profesor corector, profesor care este din alt județ. Corectarea va avea loc pe o platformă digitalizată, susțin reprezentații ministerului Educației.

Marți, 6 februarie, elevii vor susține proba la Matematică.

Miercuri, 7 februarie, va fi proba la Limba și literatura maternă.

Rezultatele acestor simulări vor fi comunicate pe 23 februarie.

Notele nu se trec în catalog, insă acestea pot fi înregistrate, la cererea lor sau a părinților.Rezultatele sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ. Acestea leaborează un raport, ce va fi analizat și la nivel de inspectorat. Sunt decise, dacă este cazul, măsuri de monitorizare, control și remediere.

La solicitarea scrisă a elevului/părintelui/tutorelui, notele obținute pot fi trecute în catalog.

Postări asemănătoare

Avocații Baroului Galați au protestat

Maria Vlad Romaniţă

Când începe Postul Adormirii Maicii Domnului

Reperul

Mesaj curajos de 8 Martie. Deputatul PNL Antoneta Ioniță vorbește despre nevoia de educare a tinerelor: Suntem pe locul 1 în Europa la nașteri în rândul minorelor

Sorin Rugină