Reperul
Social

Evaluare Națională și Bacalaureat 2024. Se caută profesori care să facă subiectele pentru examene

Ministerul Educației face selecție pentru cadre didactice, în vederea elaborării subiectelor la examenele naționale. Acest apel este lansat prin intermediul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE).

Concret, e vorba despre un apel de selecție pentru cadre didactice, cu statut de colaboratori externi, pentru a completa grupurile de lucru pentru evaluările, examenele și concursurile naționale din anul școlar 2023-2024. Înscrierile se fac din 2 octombrie.

Cadrele didactice selectate participă la activități de proiectare a itemilor/ testelor/ variantelor de subiecte/ biletelor de examen/ fișierelor de lucru și a caietelor cadrului didactic/baremelor de evaluare și de notare, se arată în anunțul CNPEE.

Astfel ,pot aplica profesorii care își desfășoară activitatea atât în mediul urban, cât și în cel rural, în unitățile de învăţământ preșcolar, primar, gimnazial, respectiv liceal, cu filierele teoretică, vocațională și tehnologică, și în unitățile de învăţământ care școlarizează elevi aparținând minorităților naționale.

Condiții pentru cadrele didactice:

-au desfășurat activități de predare-învățare-evaluare în învățământul preșcolar în ultimii trei ani școlari (pentru Definitivat, Titularizare), primar (pentru Evaluarea Națională pentru clasa a a II-a și a IV-a, Definitivat, Titularizare), în învăţământul gimnazial (pentru Evaluarea Națională clasa a VI-a, a VIII-a, Definitivat, Titularizare ), în învăţământul liceal (pentru BAC, Definitivat, Titularizare), respectiv desfășoară activități de predare-învățare-evaluare la clasa pregătitoare în anul școlar curent (Pregătitoare)

-au abilități de operare pe calculator

-au absolvit cursuri/ stagii/ programe de formare recunoscute prin credite profesionale transferabile, care vizează problematică specifică evaluării de proces/ prin examene, evaluării manualelor, curriculumului

-au experiență în: activitatea de proiectare a itemilor; evaluarea proiectelor de manuale școlare; elaborarea de programe școlare prin participare în grupurile de lucru constituite în acest scop, la nivel național

-au titlul științific de doctor sau au absolvit un masterat/un curs postuniversitar în domeniul disciplinei sau în domenii conexe celui pentru care aplică sau au gradul didactic I, II sau definitiv.

De asemenea, nu pot participa la procesul de selecție cadrele didactice care au rude sau afini până la gradul IV care urmează a susline respectivele evaluări, examene sau concursuri naționale.

Postări asemănătoare

Sistemul public de sănătate nu va face față concurenței dacă Ordonanța pentru spitalele private va fi adoptată fără condiții!

Reperul

Anchetă a Poliţiei după ce un clip cu un concurs ilegal de cai a devenit viral pe internet

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Soluții pentru a face meseria de profesor mai atrăgătoare

Reperul