Reperul
Eveniment

Evaluarea Națională 2021. Elevii claselor a VIII-a susțin astăzi proba scrisă la Limba și literatura română

Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021.

Examenul începe astăzi, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Joi, 24 iunie, se va desfășura proba la Matematică, iar proba la Limba și literatura maternă va avea loc vineri, 25 iunie. Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen), iar rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru. Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat la Digi24 că are emoții și se teme că vor mai lipsi și dintre elevii care s-au înscris deja la Evaluarea Națională. Totodată, ministrul dă vina pentru această situație pe școala online.Tot din cauza pandemiei și a școlii online, ca și anul trecut, programa pentru examene a fost simplificată.

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale. Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale.

Postări asemănătoare

Doi dintre cei patru militari răniți în Afganistan au fost transportați în Germania

Maria Vlad Romaniţă

EXPLOZIE LA BANCOMAT (VIDEO)

Reperul

Situație dificilă la Serviciul de Ambulanță Galați

Maria Vlad Romaniţă