Reperul
Braila Eveniment

Exercițiu ISU Brăila: Intervenție la o alunecare de teren în cartierul Comorofca

* La exercițiu au participat pompieri, medici, polițiști, jandarmi și voluntari *

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila a organizat şi desfăşurat astăzi un exerciţiu tactic de cooperare cu forţe şi mijloace în teren, având ca temă „Managementul integrat al forţelor de intervenţie pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de producerea unei alunecări de teren care a generat victime multiple şi declanşarea Planului roşu de intervenţie”.

Exerciţiul a fost structurat în două situaţii tactice. Astfel, în cadrul primului scenariu, în jurul orelor 10:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila este anunţat prin S.N.U.A.U. – 112 despre producerea unei alunecări de teren în zona cartierului Comorofca, la ieşire din municipiul Brăila pe DN 22B, fenomen ce a constat în surparea unui mal de pământ care a surprins mai multe persoane din zona producerii evenimentului. Din primele informaţii ale martorilor de la faţa locului, mai multe persoane care căutau deşuri în zonă au fost surprinse de prăbuşirea malurilor, fiind astupate sub pământ, nu se ştie exact numărul persoanelor afectate şi există pericolul de prăbuşire şi a altor elemente din malul de pământ care pot antrena şi o locuinţă provizorie.

În cazul celui de-al doilea scenariu, pe timpul operaţiunilor de intervenţie pentru căutarea şi salvarea victimelor de sub pământ, comandantul acţiunii este anunţat de identificarea unui autovehicul ce prezintă urme de strivire care a fost surprins de alunecarea de teren în care se găsesc două persoane ce necesită descarcerare şi acordarea primului ajutor medical.

Pentru rezolvarea situaţiilor tactice ale exerciţiului au participat membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Brăila, grupa operativă, trei echipaje de intervenţie-stingere, două echipaje de descarcerare, un autocamion şi container multirisc, patru echipaje SMURD şi voluntari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila, un echipaj din cadrul Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Brăila, două echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila, o grupă din cadrul Brigăzii 10 Geniu – Garnizoana Brăila, o echipă din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe Brăila şi voluntari din cadrul Filialei Judeţene de Cruce Roşie Brăila.

Postări asemănătoare

Accident cu doi răniți din cauza unei neacordări de prioritate

Reperul

Elevii nu vor avea vacanță inter-semestrială în acest an

Reperul

(VIDEO) Cinci mașini s-au făcut scrum într-o parcare din Mazepa 1

Maria Vlad Romaniţă