Reperul
Eveniment Galati

Exercițiu militar internațional, în poligonul Smârdan

700 de militari români din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est de la Craiova și militari  din Franța, Olanda, Polonia, Portugalia și Statele Unite ale Americii, cu peste 80 de mijloace tehnice, participă la exercițiul de instruire în comun „JUSTICE EAGLE 22.II” în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan.

”Exercițiul are drept scop creșterea interoperabilității între trupele NATO. Forțele aeriene din Canada contribuie, de asemenea, la acest exercițiu creând o oportunitate pentru  integrarea operațiunilor terestre cu cele aeriene. Exercițiul este organizat astfel încât să asigure instruirea subunităților pentru asigurarea unei operațiuni de apărare. Franța, Portugalia, Polonia, România și Statele Unite ale Americii contribuie fiecare cu câte o subunitate de nivel companie”, a precizat lt. col. Constantin Paraschiv, cmdt. Batalion 20 Infanterie Dolj.

Exercițiul constă în secvențe de antrenament cu trupe în teren și tactice, dar si cu cu trageri de luptă. Avioane ale aviației canadiene, ce vin de la Baza Mihai Kogălniceanu, asigură acoperirea aeriană a secvențelor de luptă. Exercițiul militar multinațional de la Smârdan se va încheia pe 23 septembrie.  

Postări asemănătoare

Ministerul Sănătății: Iodura de potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, pentru că poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide

Reperul

Fals preot, arestat preventiv

Maria Vlad Romaniţă

Nivel foarte scăzut al Dunării din cauza secetei (galerie foto)

Maria Vlad Romaniţă