Reperul
Eveniment Galati

Exercițiu militar spectaculos în poligonul Smârdan

Scene de luptă în poligonul Smârdan din județul Galați. Subunități de tancuri şi artilerie din Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” şi militari de la Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” au reușit să oprească un atac terestru ce se desfășura pe două flancuri.

Totul a fost un exercițiu pe baza unui scenariu dat, însă în cadrul exercițiului s-au folosit tancuri care au fost încarcate cu muniție reală.

Acțiunea a făcut parte din exercițiul multinaţional „Saber Guardian 2019”, care are ca principal obiectiv evidenţierea coeziunii, unităţii şi solidarităţii statelor partenere şi aliate în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni, în special prin posibilitatea de mobilizare rapidă şi concentrare a forţelor în timp scurt, oriunde în Europa.

„Brigada 282 infanterie mecanizată execută acum exercițiul major al brigăzii anule Justice Sword 19. În prima parte am avut un exercițiu de comandament cu aplicație în teren. Acum putem vedea este încununarea întregului efort desfașurat timp de trei săptămâni“, a declarat generalul Iulian Danieliuc, comandantul Brigazii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”.

Acțiunea de pregătire militară esre conexat cu alte exerciții naţionale şi multinaţionale, numărul total de militari participanţi ridicându-se la aproximativ 13.500 de militari din 14 ţări aliate şi partenere dintre care 7.600 de militari reprezintă Armata României.

În ăunctul maxim al exercițiului au participat 1300 de militari .

Postări asemănătoare

Mamă și fiică arestate după ce au abandonat un nou-născut în frig

Maria Vlad Romaniţă

A vrut să se împuşte în cap cu o armă cu alice

Maria Vlad Romaniţă

Controale pentru combatere muncii la negru și gri

Reperul