Reperul
Eveniment

Explicații Raed Arafat. De ce avertizările RO-Alert ajung uneori în timpul producerii fenomenelor meteo

Raed Arafat a explicat de ce avertizările RO-Alert de vreme severă ajung uneori în timpul producerii fenomenelor: ”Având în vedere că este mai mult vorba despre fenomene de tip nowcasting, evident că nu putem prevedea şi să trimitem din timp mai multe echipe, însă, oriunde este nevoie s-a recurs la ridicarea nivelului de alertă şi IGSU este pregătit să intervină din judeţele care nu sunt impactate cu personal şi utilaje”.

”Rămânem pregătiţi şi insist asupra trimiterii mesajelor RO-Alert (…) din timp. Aş dori să explic, că au fost întrebări de ce mesajele RO-Alert ajung foarte scurt înaintea fenomenului sau chiar în timpul acestuia. Asta este pentru că este fenomen nowcasting şi se află foarte scurt de el de către ANM. ANM-ul, când ne informează că au aflat de fenomen noi imediat trimitem mesajul. Fiind fenomen nowcasting timpul la dispoziţia noastră este scurt”, a mai precizat Raed Arafat, în timpul unei videoconferințe cu premierul și prefecții.

Postări asemănătoare

Cod portocaliu de ploi în Galați și Brăila

Maria Vlad Romaniţă

Tăriceanu, la Galați, în ziua protestului #șîeu: Ritmul de construcție a autostrăzilor în România a fost unul inacceptabil de lent

Maria Vlad Romaniţă

Un nou deces din cauza noului coronavirus

Maria Vlad Romaniţă