Reperul
Cultural

Expoziția de sculptură „Vibrații în 3D”, vernisată miercuri la Muzeul de Artă Vizuală

* Expoziția este semnată de sculptorul belgian de origine română Marian Sava *

Expoziția de sculptură „Vibrații în 3D”, semnată de sculptorul belgian de origine română Marian Sava, va fi vernisată miercuri, 3 octombrie, de la ora 18:00, la Muzeul de Artă Vizuală Galați. Vernisajul va avea loc în prezența artistului.

Marian Sava s-a născut în 1950 la Galați și a absolvit Academia Regală de Arte Frumoase din Bruxelles, Belgia. În 2014 a fost desemnat Cavaler al  Academiei Internaționale Greci, Marino, Italia, iar din 2016 este membru al Cercului Artistic și Literar Royal Gaulois din Bruxelles, Belgia.

Sculptorul are numeroase expoziții personale și participări la expoziții de grup, saloane internaționale și simpozioane, în Belgia și în alte țări europene. Între premiile obținute de artist se numără Diploma de excelență a competiției de artă contemporană Artoteque, Londra, Marea Britanie (2010), Finalist al competiției Rooted, Luxemburg (2009), Distincția de Cavaler al Academiei Internaționale Greci, Marino, Italia (2004), Premiul întâi în cadrul Salonului de la Cannes, Franța (1999), Premiul președintelui în cadrul Salonului de primăvară Lyon, Franța (1998), Marele Premiu al Salonului d’Orgon, Franța (1998).

Marian Sava are opere achiziționate de Primăria orașului Willlebroek, Belgia, Musée de Comté de Jette, Bruxelles, BBC, Parcul științific A. Enstein, Universitatea de Louvain la Neuve, Belgia, Drouot Online Paris, Hotel de Ventes de Lausanne, Elveția, Waldorf Astoria, Beverly Hills, California, S.U.A. și alte lucrări în colecții private din Belgia, Franța, Olanda, Germania, Elveția, România, Grecia, Turcia, S.U.A.

„După exemplul lui Brâncuși, ilustrul său predecesor român, Marian Sava abordează, în felul său, foarte nuanțat, arta abstractă, fără să basculeze niciodată de partea artei abstracte pure și inflexibile. El trece, cu delicatețe, de la stricta imagine a unui subiect la realizarea formelor stilizate”, afirmă despre artist Collete Bertot, critic de artă din Bruxelles.

Postări asemănătoare

Expoziție foto: ”Dobrogea – România, între între stepele iberice şi anatoliene”

Reperul

În septembrie, la Galați, vor începe filmările pentru un lungmetraj

Reperul

Ioan Simion Mărculescu – IN MEMORIAM

Reperul