Reperul
Cultural

Expoziția „Pe culmile Carpaților”, deschisă la Galați împreună cu Muzeul „Grigore Antipa”

* Vernisajul expoziției de la Complexul Muzeal de Științele Naturii a avut loc astăzi, 1 august *

Vernisaj la Complexul Muzeal de Științele Naturii din Galați. Astăzi s-a deschis pentru public expoziția temporară „Pe culmile Carpaților”.

Expoziția, organizată în colaborare cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București, își propune să popularizeze bioregiunea montană şi diversitatea ei specifică, scopul principal fiind acela de a creşte gradul de conştientizare vizavi de nevoia reală de a proteja habitatele şi speciile ameninţate cu dispariţia sau pe cele endemice, care depind în întregime de condiţiile ecologice oferite de Munţii Carpaţi.

„Maniera de realizare este una atractivă, cu diorame clasice, dar şi deschise, ce prezintă specii de animale caracteristice, precum lupul, ursul brun, cerbul carpatin, capra neagră, râsul, marmota, dar şi specii rare sau dispărute din fauna României, cum ar fi vulturul negru. Totul este completat de puncte interactive, cu aplicații și jocuri destinate tuturor categoriilor de vârstă, care facilitează accesul nemijlocit la cunoaştere, într-un mod inedit”, a comunicat muzeul gălățean.

Expoziția „Pe culmile Carpaților” va putea fi vizitată până la data de 4 august 2019.

Postări asemănătoare

Premieră la Teatrul Dramatic: O REPETIȚIE MOLDOVENEASCĂ

Reperul

Sâmbătă se desfășoară prima ediție online a cafenelei ”Merito”

Reperul

Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” este partener în filmul documentar „Moșteniri coregrafice: Avangarda”

Reperul