Reperul
Cultural

Expoziție de chihlimbar la Complexul Muzeal de Științele Naturii

* Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 24 octombrie, de la ora 12:00 *

„Miercuri, 24 octombrie 2018, cu începere de la ora 12:00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va avea loc vernisajul expoziţiei temporare „Chihlimbarul, varietate şi culoare”, manifestare organizată de instituția gălățeană în colaborare cu Universitatea Bucureşti – Facultatea de Geologie şi Geofizică – Departamentul de Mineralogie şi Muzeul Județean Buzău. Vor fi expuse 60 de piese de chihlimbar şi varietăţi de rumanit, copalit, succinit, moldavit, almasit, simetit, incluziuni vegetale şi de insecte, dar şi bijuterii confecţionate din chihlimbar, din patrimoniul Muzeului Județean Buzău și al Universității București”, a anunțat Complexul Muzeal de Științele Naturii.

Chihlimbarul este o rășină fosilă provenită din unele specii de pin, având culoarea caracteristică galbenă ca mierea sau de ceară, fiind uneori brun-roșcat sau verde-negru.

Expoziția temporară “Chihlimbarul, varietate și culoare” va fi deschisă pentru public la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi în perioada 24 octombrie 2018 – 30 martie 2019.

Postări asemănătoare

Ministrul Culturii promite sprijin pentru reabiltarea clădirii fostului CEC din Brăila

Reperul

Ioan Simion Mărculescu – IN MEMORIAM

Reperul

Începe Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou (VIDEO)

Reperul