Reperul
Economic Eveniment

F. Spătaru (Ministrul Economiei): ”Dacă va fi nevoie, vom limita exportul”

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, prezent duminică la Galați, a precizat că Guvernul vrea să informeze clar toată populația că nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește stocurile la materiile de bază. Pentru a-i sancționa pe cei care au mărit nejustificat prețurile la ulei în ultimele zile, de luni vor fi controale peste tot în țară și nu vor scăpa de aceste verificări nici supermarketurile și nici magazinele on-line.

În ceea ce privește posibila criză de materii prime, incluzând cerealele, dacă va fi cazul, se va lua măsura limitării exporturilor, însă în niciun caz nu se dorește adoptarea raționalizărilor. Ministrul a explicat că în cazul așa-zisei crize de carburant, lucrurile au intrat pe un făgaș normal, după ce instituțiile statului au dat amenzi de 950 de milioane de lei. Așa vor proceda și în dezinformarea privind criza uleiului.

”S-au creat grupe de lucru la Ministerul Economiei pe mai multe direcții. Probabil că va trebui să venim cu măsuri de limitare a exportului de cereale, dar nu vorbim numai de cereale, vorbim și de alte materii care în acest moment sunt necesare în România, respectând prevederile UE, și să venim, dacă va fi nevoie, să limităm exportul tocmai pentru a asigura hrana necesară pentru populația României”, a precizat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Grupul de lucru va lua și alte hotărâri pentru a asigura stabilitatea economică a țării, inclusiv legate de sporirea independenței energetice a țării noastre, luând în calcul și ajutarea țării vecine, Republica Moldova, din punctul de vedere al asigurării energiei.

Postări asemănătoare

(VIDEO) Modernizarea a două hoteluri a repus Galațiul pe harta turistică a Europei

Reperul

Legea privind cumpărarea vechimii în muncă a fost promulgată

Reperul

Contabilii, nemulțumiți de legislația stufoasă și de modificările care survin

Reperul