Reperul
Braila Economic Eveniment

Fabrica de baterii TESLA de la Brăila va fi funcțională începând cu 2024

Asta este asigurarea dată de reprezentanții companiei, prezenți la Brăila pentru a întâlnire cu autoritățile locale * investiția, în valoare de 90 de milioane de euro, va crea 200 de noi locuri de muncă.

Reprezentanții companiei prezenți la Brăila – Dusan Lichardus (fondator şi owner TESLA GLOBAL SE), Johannes Antonie Marinus Marijnen (fondator) şi Horia Grigorescu (director general), alături de Andrei Jerca – managing director Element Industrial ELI PARKS, au precizat că se vor crea 200 de locuri de muncă care vor fi plătite peste salariul mediu actual din Brăila. Oficialii TESLA au explicat că numărul de locuri de muncă este relativ redus, deoarece fabrica va fi una automatizată, nefiind necesară implicarea unor angaați.

“(…) profilul acestora (angaților- n.r.) este un profil al unor oameni mult mai tehnici, al unor oameni cu un profil pe zona aceasta de inginer. Pe lângă locurile de muncă directe, generăm inclusiv locuri de muncă pe orizontală care vor fi implicate în tot ce înseamnă investiţia de aici din Brăila, fie că vorbim de furnizori locali, fie că vorbim de furnizori de servicii care sunt necesari în activitatea noastră. Deci nu trebuie să ne uităm la această investiţie ca vizând doar un număr de 200 de angajaţi. Vizează numărul de angajaţi în mod direct astăzi, dar potenţialul şi efectele pozitive pe care le generează în comunitatea din Brăila sunt mult mai mari. Din punct de vedere al salariilor, vorbim în primul rând de oameni mai calificaţi, nu despre oameni necalificaţi, din start vorbim despre nişte salarii la un nivel mai ridicat”, a punctat Andrei Jerca, managing director Element Industrial ELI PARKS.

Totodată, primarul Dragomir, a adăugat că autoritățile locale vor avea o colaborare în ceea ce privește învățământul dual, printr-un parteneriat TESLA – Primăria Brăila – ISJ Brăila, astfel încât să fie disponibilă forță de muncă tânără și calificată în domeniu.

Postări asemănătoare

Bărbat arestat pentru că a violat o colindătoare

Străzi inundate și copaci căzuți, după ce a plouat torențial la Brăila

Reperul

Violențe la protestul din Brăila

Reperul