Reperul
Braila Politic

Facilități de la Guvern pentru deportați, prizonieri și persoanele persecutate politic

Persoanele persecutate politic, deportații și a prizonierii vor beneficia de o serie de facilități, în urma inițiativei deputatului PNL Antoneta Ioniță

Românii persecutați politic după 1945, cei care au suferit persecuții pe motive etnice din partea regimurilor de orientare profascistă din perioada septembrie 1940 – 6 martie 1945, precum și deportații în străinătate sau care au fost prizonieri de război vor beneficia de o serie de facilități, în urma modificării Codului Fiscal, inițiată de deputatul PNL de Brăila, Antoneta Ioniță.

Cu unanimitate de voturi, deputații au aprobat recent acordarea pentru aceste categorii de persoane a unor drepturi de care nu beneficiau până acum: scutire la plata impozitelor și taxelor pe clădirea în care au domiciliul, scutirea de taxe și impozite pe teren, inclusiv pentru soțul sau soția supraviețuitori, scutirea de la plata impozitelor pe mijloacele de transport, inclusiv pentru soțul sau soția supraviețuitoare.

Scutirea rămâne valabilă şi în cazul transferului proprietăţii către copiii acestor categorii de beneficiari.

Este o reparație morală și materială obligatorie pentru această categorie de oameni care au avut enorm de mult de suferit. Să ne gândim doar că printre ei se află supraviețuitori ai trenurilor morții din perioada fascistă, deportați în ghetouri și lagăre de concentrare în străinătate, familii strămutate în Bărăgan sau care au făcut parte din detașamentele de muncă forțată. Mă bucur că toți colegii parlamentari au înțeles nevoia de a face această reparație și legea a fost votată în unanimitate. Este un semn de respect față de cei 30.000 de supraviețuitori ai acelor cumplite vremuri, cât se estimează că mai există în România. Vorbim despre persoane cu vârste înaintate, care trebuie să simtă că măcar acum li se face dreptate”, a declarat deputatul Antoneta Ioniță, care spune că inițiativa acestei legi a pornit de la o întrevedere pe care a avut-o cu reprezentanții Asociaţiei Strămutaţilor, Refugiaţilor şi Condamnaţilor Politici din judeţul Brăila.

Postări asemănătoare

Ștefan Baltă (PER Galați), ”personajul pozitiv” al campaniei electorale

Reperul

Potop de amenzi pentru brăilenii prinşi aruncând gunoi pe stradă

Reperul

Războiul declarațiilor între președintele CJ Brăila și președintele PNL Brăila

Reperul