Reperul
Eveniment Galati

Faleza Dunării, un adevărat covor plutitor de gunoi

Priveliște  dezolantă la malul Dunării, pe faleza inferioară din Galați, de la trecere Bac până la zona pontoanelor restaurantelor plutitoare. Tone de gunoaie zac aproape de malul Dunării și creează un covor respingător de resturi și trunchiuri de arbori. Mizeria adusă de apele din localitățile inundate, ce s-au vărsat pe râuri și apoi în Dunăre, dar și indolența oamenilor, au transformat faleza Dunării în ladă de gunoi. Întreagă faleză, inclusiv punctul de trecere cu bacul, sunt afectate de tonele de bușteni si peturi care acoperă malul pe o distanță de câțiva metri. „Este un adevărat focar de infecție” spun oamenii care înțeleg că vina operatorilor de pe malul Dunării  nu este aceea că sunt gunoaie, ci că nu le-au ridicat. Străinii care trec prin oraș sunt neplăcut surprinși de imaginea dezolantă. Un italian a declarat ,,nici Dumnezeu nu vine pe aici“ , referindu-se la cât de urâtă este priveliștea.

Unii dintre operatorii economici din zonă  se apară și spun că pur și simplu nu mai  au la îndemână utilaje cu care să adune tot gunoiul.  Caută, dar e greu să găsească graifere sau macarale plutitoare de la o zi la alta. Oricum, aceștia declară că Dunărea este încă în creștere și ar mai aduce gunoaie din amonte.

In zona restaurantelor plutitoare de pe fazela inferioară priveliștea este la fel de dezolantă. A crescut nivelul Dunării și a răpit o parte din zona verde de lângă apă  aducând și mai multe gunoaie. Societățile comerciale care își desfășoară activitatea pe malul Dunării au obligația de a curata mizeria, în caz contrar riscand amenzi de până la  100.000 lei. Garda de Mediu a notificat, deja, operatorii economici din zonă.  „Este adevărat că nu sunt deşeurile dânşilor dar trebuie să facă curăţenie în zona în care îşi desfăşoară activitatea. Apoi vom face şi controlul şi dacă nu se vor lua măsurile cerute de noi vom da amenzi “, a precizat cms.şef Marian Daniel Mocanu, Garda de Mediu Galaţi.

Deocamdată , gălățenii au de suportat doar imaginea deranjantă, dar, după ce vremea se va încălzi, oamenii vor fi deranjați și  de miros.

Postări asemănătoare

A furat o mașină și a condus-o, deși nu avea permis

Reperul

Șofer de la Braicar prins băut în timpul serviciului, la volanul unui autobuz

Reperul

(VIDEO) Trotinetă electrică distrusă

Maria Vlad Romaniţă