Reperul
Administratie Galati

Faleza Dunării va fi brandul orașului Galați

Lucrările de modernizare a falezei Dunării din Galați vor începe în anul 2023. Informația a fost dată de arhitectul șef al municipiului Galați, Dragoș Buhociu, în cadrul emisiunii ”Interviurile Reperul TV”. În primă fază, vor fi puse în valoare lucrările de artă, vor fi refăcute traseele pietonale, peisagistica și vor fi creionate zonele în care se vor desfășura activități pe faleză. Acest proiect amplu se va întinde pe câțiva ani și va cuprinde zona de la Elice până la Trecere Bac. 

”Ar fi bine să ne jucăm această carte și să facem faleza să fie brand. Nu suntem într-o situație în care să avem de ales între trei, patru elemente și să ne gândim care va fi de viitor. Eu cred că acesta este elementul definitoriu și porțiunea de 4 km lungime și lățime – faleza superioară, taluz, faleza inferioară, e obligatoriu să ne fie carte de vizită. Lucrurile acestea durează foarte mult, dar dacă începem se va crea acel efect de bulgăre de zăpadă pentru că noi o să atragem odată cu investițiile municipalității și sectorul privat. Orașul nu înseamnă niște blocuri și niște străzi. Orașul suntem noi, locuitorii”, a declarat la Reperul TV, Dragoș Buhociu, arhitectul șef al municipiului Galați.

Printre modernizările care vor avea loc pe Faleza Dunării, arhitectul șef al municipiului Galați, Dragoș Buhociu, a dezvăluit la Reperul TV și despre construirea unui centru cultural care va găzdui atât evenimente locale cât și internaționale.

”Va fi un element de reper vizibil și de pe apă care atrage oameni care în viața lor nu au venit la Galați și nici nu ar fi venit, dar au auzit că aici se va pune în scenă un spectacol de teatru a unui regizor celebru, cu o distribuție celebră, într-o sală cum alta nu mai e. Acei oameni vor spune mai departe, în afară de gălățeni”, a mai adăugat Dragoș Buhociu.

Postări asemănătoare

Peste 34 de milioane de lei pentru școli și grădinițe

Reperul

Andra Costache a demisionat din funcția de subprefect al județului Galați

Reperul

Lucrarea „Înaripat” va fi amplasată în Piațeta Florilor de Tei

Reperul