Reperul
Eveniment Galati

Familie salvată din flăcări

Elicopterul SMURD Galați a participat la o misiune de salvare a doi adulți și un minor surprinși de un incediu de vegetație uscată în zona Sfiștofca (Delta Dunării).

Apelul la 112 a fost efectuat în jurul orei 16.30, iar apelantul a anunțat că în jurul lor se manifestă un incendiu de vegetație și nu pot părăsi zona în siguranță, fiind blocați pe un grind. Dupa două ore, cele trei persoane, un bărbat, o femeie și un copil de 5 ani, au fost transportate în siguranță în localitatea Sfiștofca unde au fost evaluate medical. Mama și copilul au fost transportate la spital pentru mai multe investigații și tratament.

„Salvatorii au transmis și cu această ocazie un apel către populație de a NU incendia vegetația uscată și palustră! Acest gen de acțiuni se pot dovedi a fi extrem de periculoase atât pentru viața locuitorilor, a turiștilor aflați în Delta Dunării, dar și pentru comunitățile locale și fauna zonei. Incendiile de vegetație sunt foarte imprevizibile și periculoase, mai ales când vântul suflă cu putere riscând să se propage cu o viteză crescută într-o direcție imprevizibilă”, informează reprezentanții I.S.U.

 

Postări asemănătoare

(VIDEO) Plimbare în portbagaj

Maria Vlad Romaniţă

Street FOOD Festival revine la Galați

Reperul

STUDIU. Vaccinul antigripal ar putea reduce efectele severe ale coronavirusului

Reperul