Reperul
Cultural Eveniment Muzica

Festival Internațional de Jazz la Galați

În perioada 15-18 septembrie 2022, se va desfășura primul festival internațional de jazz din Galați, RO DANUBE INTERNATIONAL JAZZ FESTIVAL, la care vor participa interpreți și trupe de prestigiu din Austria, Franța, Germania, Portugalia, Polonia, Ungaria și Israel, artiștii abordând tipologii diverse ale jazzului, precum jazz rock, funky jazz, blues, be bop, world music, etno jazz, jazz fusion sau smooth jazz. Evenimentul este finanțat de Primăria Municipiului Galați și susținut de către Universitatea Danubius.

Programul festivalului curpinde recitaluri ale trupelor NICU PATOI & PLATONIC BAND, RAPHAEL WRESSNIG TRIO (Austria), MARIO LAGINHA TRIO (Portugalia), JEAN LOUP LONGNON QUINTET ( Franța-Japonia), OMRI MOR QUINTET (Israel), JOO KRAUS QUARTET (Germania), DJABE (Ungaria), BEATA PRZYBYTEK QUINTET (Polonia).

Directorul artistic și selecționer unic al festivalului, regizorul și muzicianul Lucian Sabados, consideră că ,,acest Festival Internațional de Jazz vine să completeze și să continue o tradiție îndelungată a prezenței festivaliere a muzicii de jazz și blues în orașul de la Dunăre, propunându-și, ca o trăsătură distinctivă, să prezinte iubitorilor acestui valoros gen muzical o panoramă cvasi completă a celor mai prestigioase școli de jazz din Europa, precum cea poloneză, maghiară, germană, română, franceză sau portugheză, dar și din Israel”.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe esplanada Grădinii Botanice, celelalte reprezentații fiind organizate în Aula Magna a Universității Danubius Galați, sală de spectacol perfect adaptată cerințelor unui festival de o asemenea anvergură.

Pentru toate concertele, intrarea este gratuită și locurile se pot rezerva în perioada 23 august – 10 septembrie la  adresa media@univ-danubius.ro sau la telefon 0741 316 854.

Programul festivalului:

15 septembrie

               ora 19,30 : Recitalul trupei NICU PATOI & PLATONIC BAND (România)

               ora 21,30 : Recitalul trupei RAPHAEL WRESSNIG TRIO (Austria)

Locație – Grădina Botanică

16 septembrie

               ora 19,00 : Recitalul trupei MARIO LAGINHA TRIO (Portugalia)

               ora 21,15 : Recitalul trupei JEAN LOUP LONGNON QUINTET ( Franta-Japonia)

Locație – Aula Magna a Universității DANUBIUS           

17 septembrie

               ora 19,00 : Recitalul trupei OMRI MOR QUINTET (Israel)

               ora 21,15 : Recitalul trupei JOO KRAUS QUARTET (Germania)

Locație – Aula Magna a Universității DANUBIUS           

18 septembrie

               ora 19,00 : Recitalul trupei DJABE (Ungaria)

               Închidere festival – Recitalul trupei BEATA PRZYBYTEK QUINTET (Polonia)

Postări asemănătoare

Expoziție – Artă, frate!”

Reperul

Mario Laginha și Jean Loup Longnon vin la RO Danube Jazz Festival

Reperul

„Postapocaliptic”: Fotografii din Prîpeat, orașul distrus de explozia de la Cernobîl

Reperul