Reperul
Eveniment Galati Social

Fetiţă maltratată de tată. Bărbatul a fost arestat

* În urma bătăii, fetiţa s-a ales cu câteva coaste fracturate şi splina ruptă *

Poveste de groază în comuna Iveşti. O fetiţă de numai 7 ani a fost bătură crâncen de tată, de Revelion, şi apoi ţinută 30 de ore până când a fost dusă la spital. Copila avea coaste fracturate şi splina ruptă. Fetiţa, Simona, locuia doar cu tatăl şi bunica maternă în casa sărăcăcioasă. Mama era plecată, se pare, în Anglia alături de doi dintre fraţii mai mari ai fetiţei.

Bunica susţine că nu ştie de ce fiul ei i-a bătut nepoata cu atâta cruzime. “Ţinea mult la ea şi niciodată nu a lovit-o măcar cu o palmă. Ştiu că el a spus că se duce să taie lemne şi fata s-a dus şi ea după el. Apoi s-a întors lovită, dar spunea că nu are nimic. Peste noapte i s-a făcut rău, dar nu aveam telefon să sun. Dimineaţă am mers la o rudă a mea, pe fată am adus-o cu căruţa deoarece nu mai putea să meargă”, a spus Dumitriţa Andronache, bunica fetiţei bătute.

O ambulanţă a dus copila la Spitalul de Copii. Era în stare foarte gravă. “A fost adusă o fetiţă, de la domiciliu, după ce a fost agresată în urmă cu 30 de ore de către tată. Copilul prezenta traumatism toraco-abdominal, șoc hemoragic prin ruptură de splină. Echipa chirurgicală a Spitalului de Copii a intervenit de urgență, efectuând splenectomie. În acest moment, copilul este stabil. Era în stare extrem de gravă”, a precizat dr. Roxana Goroftei, de la Spitalul de Copii Galaţi.

Cazul a ajuns pe masa procurorilor. “Inculpatul este cunoscut ca fiind o persoană agresivă. În urma examinării medico-legale s-a stabilit că minora a suferit leziuni traumatice ce necesită 45-50 de zile de îngrijiri medicale. Acestea i-au pus în primejdie viața. Inculpatul se află în arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor asupra unui membru al familiei. Se știe, momentan, că este o persoană foarte agresivă. Cazul era în atenția Protecției Copilului din Ivești”, a precizat procuroarea Oana Hâncu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului va lua fetiţa din grija tatălui. “După ce va fi externată vom căuta să o plasăm iniţial în familia extinsă, iar dacă nu, va fi plasată la un asistent maternal sau la un centru”, a precizat dr. Ciprian Groza, director adjunct la Protecţia Copilului Galaţi.

Bărbatul care şi-a maltratat copila riscă să stea 12 ani după gratii.

Postări asemănătoare

Impact cu fugă de la locul faptei și șoferi reținuți

Maria Vlad Romaniţă

Deținuții din Galați au jucat rolul lui Moș Nicolae pentru copiii defavorizați

Maria Vlad Romaniţă

(VIDEO) Inconștiența unui individ din Galați a băgat în spital un bărbat

Maria Vlad Romaniţă