Reperul
Social

„Fii prietenul unui copil din centrele de plasament”

Sunt căutați voluntari care să se implice într-un proiect ce își propune sprijinirea copiilor aflați în centrele de plasament.

În cadrul programului educațional „Ajungem MARI” fiecare voluntar va dedica trei ore pe săptămână, timp de 8 luni, pentru a-i ajuta pe copii cu pregătirea școlară sau la ateliere creative.

Cei care își doresc să se înscrie în programul de voluntariat trebuie să știe că nu este nevoie de experiență în lucrul cu copiii. Pentru toți cei înscriși, organizatorii vor organiza un curs de inițiere în metode de lucru cu copiii cu traumă (durata cursului este 8 ore). Singurele condiții pentru înscriere sunt: dorința de implicare, seriozitatea și vârsta de peste 16 ani, iar data limită este 20 august.

Copiii m-au învăţat să fiu şi mai răbdătoare, mai matură, mai responsabilă şi mai înţelegătoare. Cu ei învăţ să nu mă iau după aparenţe şi să ascult înnainte de a judeca. Cu ei învăţ ce înseamnă adevărata bucurie şi am realizat cât de mult înseamnă o încurajare, o îmbrăţişare sau cât de important este să apreciezi oamenii pentru ceea ce sunt acum, fără să ceri prea mult dintr-odată”, declară Ionela, unul dintre voluntarii „Ajungem MARI”.

Detalii despre înscrierea în program pot fi accesate AICI

Postări asemănătoare

Miercuri vor suna alarmele

Reperul

CNAS: Românii peste 40 de ani pot beneficia gratuit de un set de consultații și analize medicale de prevenție

Reperul

30 de pompieri gălățeni ”donează pentru viață”

Maria Vlad Romaniţă