Reperul
Eveniment

Filosofia trăită: happening filosofic

Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, din cadrul Universității Dunărea de Jos Galați organizează un eveniment pe tema: filosofia trăită, duminică, 26 iunie, ora 19.00, în Gradina publică.

“Omul modern are numeroase probleme şi dileme și are la fel de mult nevoie de călăuzire, ghidaj practic sau terapie. Iar câtă nevoie are se vede în pletora de soluţii mai mult sau mai puţin serioase care i se propun în fiecare zi. Filosofia are însă de partea ei credibilitatea culturală şi validarea în timp.

De mii de ani, filosofii propun moduri de a trăi şi strategii de viaţă care sunt, adesea, părţi esenţiale ale succesului şi prosperităţii celor care o studiază şi o practică. De aceea, noi, profesorii secţiei Filosofie a Facultăţii de Filosofie, Istorie şi Teologie a Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi, o spunem răspicat şi cu convingere: filosofia are şi astăzi, la fel că oricând, soluţii credibile la problemele personale şi la problemele grupurilor din care facem parte, fie că ele privesc succesul personal şi profesional, viaţa afectivă sau competenţele necesare pentru o “viaţă bună” în viitor. Şi, pentru că, în ultimele decenii (în Occident) şi în ultimii ani (în România), filosofia a părăsit tot mai des amfiteatrele universitare pentru a (re)veni în stradă, profesorii Liviu Cocei şi Doru Căstăian vă propunem, duminică, de la ora 19, în foişorul din Grădina Publică, o întâlnire cu filosofia antică pentru a afla în ce fel vă pot ajuta ideile maeştrilor din vechime să vă amelioraţi viaţa. Vor fi discuţii libere pe temele care vă preocupă, suntem pregătiţi să răspundem criticilor şi să ascultăm cu atenţie sugestiile dumneavoastră”, transmite Doru Căstaian, profesor asociat al FIFT.

Evenimentul este fără precedent în Galaţi, şi face parte din ansamblul de acţiuni menite a promova studiul disciplinelor filosofice la facultatea de profil a Universităţii “Dunărea de Jos”.

Postări asemănătoare

Accident cu fugă de la locul faptei

Maria Vlad Romaniţă

Impact cu mașina poliției

Maria Vlad Romaniţă

Primul caz de gripă din Galați

Maria Vlad Romaniţă