Reperul
Administratie Galati

Finanțare europeană pentru dotarea Spitalului de Boli Infecțioase

Spitalul de Boli Infecţioase va fi dotat cu aparatură de ultimă generație, iar finanțarea acestei investiții este făcută cu bani europeni. Reprezentanții CJ au anunțat semnarea contractului de finanţare al proiectului “Dotarea Ambulatoriului Integrat de Specialitate al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Sf. Cuvioasa Parascheva” cu o voaloare de peste 2.6 milioane de lei

“Vom achiziţiona 42 de echipamente medicale şi 17 dotari specifice pentru funcţionarea Ambulatoriului Integrat de Specialitate din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase Sf. Cuvioasa Parascheva Galati, echipamente necesare pentru depistarea hepatitelor cronice, a cirozelor hepatice si a bolilor cu potenţial endemo-epidemic. Multe dintre echipamentele medicale pe care le vom achiziţiona nu există în acest moment în dotarea spitalului. Acestea vor fi folosite în cadrul specialităţilor de boli infecţioase şi dermato-venerologie”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Președintele CJ a mai anunțat și că în toate unitățile medicale aflate în subordinea CJ vor continua investițiile.

“Anul acesta vom investi doar din bugetul propriu aproximativ 24 de milioane de lei pentru achiziţionarea de aparatura medicală pentru toate spitalele pe care le avem în subordine. Sunt sute de echipamente medicale, de la PET CT pentru diagnosticarea cancerului până la aparate de radiologie, ecografe sau sisteme pentru neurochirurgie. De asemenea, aproape toate proiectele cu fonduri europene din domeniul sănătăţii includ şi achiziţionarea de aparatură medicală.
Vorbim de computer tomograf pentru UPU, computer tomograf pentru Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie şi sute de echipamente medicale pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă sau pentru Spitalul de la Târgu Bujor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Postări asemănătoare

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltán Cseke, în vizită de lucru la Brăila

Reperul

Sera de plante exotice va fi gata în 2020

Reperul

Muncitori filmați în timp ce goleau la lopată o groapă plină cu apă și transportau apoi apa cu roaba la canalizare

Maria Vlad Romaniţă