Reperul
Administratie Galati

Finanțare europeană pentru modernizarea Parcului Carol (CFR)

A fost semnat contractul de finanțare europeană pentru modernizarea fostului parc CFR, care, potrivit reprezentanților Primăriei Galați, va deveni un spațiu modern de relaxare și petrecere a timpului liber. Valoarea totală a proiectului este de 9.613.081,87lei, iar cofinanțarea de la bugetul local este de 192.261,63 lei. Durata de implementare este până la 30.04.2022.

În cadrul proiectului sunt prevăzute următoarele lucrări principale: amenajarea spațiilor verzi și a aleilor pietonale; instalarea de mobilier nou; dotarea cu echipamente de fitness și cu echipamente de joacă; realizarea de fântâni arteziene; refacerea împrejmuirii; iluminat ambiental pentru alei prin montarea unor corpuri cu lampi LED de mare eficienţă care se vor integra în peisagistica parcului; realizarea de reţele de apă-canalizare noi; sistem de irigație; montarea unei instalații de supraveghere video.

Primăria municipiului Galați a lansat deja în licitație contractul de achiziție publică pentru obiectivul „Modernizare Parc Carol (fost Parc CFR)” – proiectare și execuție”, cu o valoare estimată de 7.758.633,95 lei fără TVA, data limită pentru depunerea ofertelor fiind 14 iunie 2021.

Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020 – Axa prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban – Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității (DLRC)”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții Primăriei Galați.

Postări asemănătoare

România educată.Consiliile Județene vor putea prelua finanțarea școlilor de la primăriile care nu au bani suficienți

Reperul

VIDEO Cozi la taxe și impozite

Maria Vlad Romaniţă

Noul șef delegat al DSP Galați a contestat numirea. Instituția nu are în acest moment conducere

Maria Vlad Romaniţă