Expoziție inedită la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi. Joi, 7 noiembrie 2019, cu începere de la ora 15.00, va avea loc vernisajul expoziţiei temporare itinerante „Minerale şi asociaţii minerale din România”.
Manifestarea este organizată cu sprijinul Muzeului Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare și în parteneriat cu Academia Română – Secția Științe Geonomice, Institutul Geologic al României – Muzeul Național de Geologie, Universitatea din București – Facultatea de Geologie și Geofizică, Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca – Facultatea de Biologie și Geologie, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Facultatea de Geografie și Geologie.
„Este o expoziţie în premieră, care face parte din proiectul cultural „Minerale românești – contributor la patrimoniul cultural european”, confinanțat de cofinanțată de Administrația Fondului Cultural Național și cuprinde 121 eșantioane de mineralogice importante din punct de vedere științific și muzeografic, precum și informații despre asociaţiile minerale de pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat de presă al Complexului Muzeal.
Evenimentul promovează zestrea minerală a Romȃniei, cu accent pe contribuţia adusă patrimoniului mineralogic universal cu un număr de 38 de minerale descoperite şi descrise pentru prima dată de pe teritoriul ţării noastre.
Expoziţia va fi deschisă pentru vizitare până pe 17 februarie 2020 (program 09.00 – 17.00).