Reperul
Eveniment Eveniment Galati Politic

Florin Pâslaru, condamnat la doi ani de închisoare

Florin Pâslaru, fost deputat PSD de Galați în perioada 2008-2016, ulterior, în 2017, consilier la Cancelaria Președintelui Camerei Deputatilor, pe atunci Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de ”trafic de influență”. Potrivit www.Ziare.com, ”Pâslaru s-a întâlnit în Parlament cu un deputat în funcție, al cărui nume nu a fost făcut deocamdată public.

Cu această ocazie, Pâslaru i-a spus deputatului că este consilier la Cancelaria președintelui Camerei Deputaților, iar din această poziție are putere și influență chiar mai mari decât pe vremea când era un simplu deputat.

Deputatul a ținut minte, iar în perioada aprilie-mai 2018, l-a căutat pe Pâslaru pentru a-i cere să îl ajute cu alocarea unor bani din PNDL către primari din zona sa de interes (Argeș și Vâlcea).

Pâslaru i-a garantat deputatului că o să rezolve alocarea banilor pentru că are o relație foarte bună, atât personală, cât și de partid cu secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării care se ocupă de PNDL.

în cursul lunii august 2018, deputatul interesat de alocarea banilor din PNDL către anumite primarii s-a intalnit din nou cu Paslaru la Parlament pentru a discuta despre proiecte, iar Paâslaru l-a asigurat că a vorbit cu secretarul de stat și acesta “l-a asigurat că proiectele vor fi aprobate si ca se vor semna contractele de finantare in cel mai scurt timp”.

Cu ocazia acelei discuții, Pâslaru i-a cerut deputatului să îl împrumute cu 15.000 euro, susținând că are nevoie de acești bani pentru a moderniza studioul de televiziune pe care îl deține la Galați și că îi va restitui banii până la sfârșitul anului 2018. Deputatul a fost de acord să-i împrumute 10.000 euro pe care îi avea din economii personale”.


Pentru că promisiunile lui Pâslaru nu se materializau, deputatul a vorbit din nou cu acesta. Gălățeanul a dat asigurări că “dacă o să fie nevoie, o să intervină inclusiv pe lângă ministru”. În plus, Paslaru i-a spus deputatului că după ce se vor aproba fondurile, vrea și el o parte din bani.

La un an și jumătate de când a făcut promisiunea că va obține fondurile PNDL, Pâslaru a continuat să-l mintă pe deputat că problema se va rezolva. Sătul de promisiuni, acesta i-a cerut lui Florin Pâslaru cei 10 000 de euro, înapoi. Cei doi s-au întâlnit la Râmnicu Vâlcea, însă Pâslaru i-a dat deputatului doar 9.000 de lei, promițându-i că diferența i-o va restitui la începutul anului 2020.  Cum lucrurile nu s-au încheiat așa cum a promis Pâslaru, în acest caz s-au implicat procurorii DNA. Conștient de gravitatea faptelor, Florin Pâslaru a recunoscut în fața magistraților că a făcut trafic de influență și astfel a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.


“Recunosc fapta reținută în sarcina mea. Recunosc săvârșirea infracțiunii și accept încadrarea juridică a faptei pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva mea”, a arătat în acordul de recunoaștere prin care a primit doi ani de inchisoare cu suspendare.
Curtea de Apel Pitești a validat acordul de recunoaștere a vinovației încheiat între Florin Costin Pâslaru și DNA.

Postări asemănătoare

Municipiul Galați și alte localități din județ au intrat în scenariul roșu

Maria Vlad Romaniţă

NEWS ALERT | Mihai Tudose a demisionat din Pro România

Reperul

Criminalul de la petrecerea burlacilor a fost arestat

Maria Vlad Romaniţă