Reperul
Cultural Literatura

Florin Piersic Jr. și Byron dau voce cărții „Omulețul din perete”

Audiobook Omulețul din perete

* printre naratorii audiobook-ului semnat de Marian Coman se numără și actorii gălățeni Andrei Huțuleac, Ștefan Forir și Cristian Gheorghe, precum și actorul Liviu Pintileasa, de la Teatrul Maria Filotti din Brăila * cartea „Omulețul din perete” poate fi ascultată gratuit pe Echo, prima aplicație din România dedicată audiobook-urilor

Ediția audio a cărții Omulețul din perete și alte povestiri fantastice de Marian Coman a fost lansată zilele trecute pe aplicația Echo.ro, primul app din România destinat audiobook-urilor. Editura Nemira și studiourile Echo au lucrat cu nu mai puțin de 14 naratori pentru o experiență audio de neratat. Printre aceștia se numără actorul și regizorul Florin Piersic Jr., Dan Byron, solistul vocal al trupei Byron, dar și actori din Brăila și Galați, precum Ștefan Forir, Cristian Gheorghe și Liviu Pintileasa. Lor li s-au adăugat artiști de pe scena bucureșteană precum Andrei Huțuleac, Alexandru Unguru, Ana-Maria Oglindă, Alin State, Ionuț Grama, Ștefan Ruxanda, Mihai Baranga, George Gâdei, fostul solist vocal al trupei Travka, precum și youtuber-ul Marius Revent de la „Încă Ceva”.

„Mi-am dorit tare mult ca audiobook-ul «Omulețul din perete» să fie o experiență nouă, seducătoare și înfiorătoare deopotrivă, chiar și pentru cei care au citit deja cartea în varianta ei tipărită. Am avut bucuria să întâlnesc oameni extraordinari care să accepte cu multă generozitate să-și împrumute vocile personajelor mele. Le mulțumesc din suflet tuturor și le sunt recunoscător editorilor mei și specialiștilor de la Echo și de la celelalte studiouri implicate în proiect”, a declarat Marian Coman.

Ediția tipărită a volumului Omulețul din perete și alte povestiri fantastice s-a lansat în 2019 în colecția n’autor a Editurii Nemira. De un fantastic sumbru, cu tușe horror, cartea are o structură neobișnuită, povestirile din volum fiind interconectate.

„Omulețul din perete” de Marian Coman se poate asculta gratuit, în exclusivitate în aplicația Echo, disponibilă pentru IOS și Android

Lansată în august 2021, platforma Echo este deținută de Ana Nicolau și Radu Nicolau, doi antreprenori din zona editorială și de tehnologie, și este dezvoltată în parteneriat cu Beat Technology, o companie care a colaborat cu platforme de top ale unor edituri din Norvegia, Danemarca, Germania și Spania. Echo este totodată susținută de un parteneriat strategic cu rețeaua de librării Cărturești, lider pe piața de carte din România.

Proiectului Echo i s-au alăturat unele dintre cele mai mari edituri din România. Printre editurile partenere ale căror cărți pot fi ascultate în format audiobook se numără Trei, Curtea Veche, Nemira, Humanitas, Publica, Crime Scene Press, For You, Niculescu și altele, astfel ca abonații să se bucure de o selecție premium și de o diversitate de domenii: de la ficțiune străină, clasică și contemporană, la nonficțiune (istorie, actualitate, mindfulness, business). Printre autorii ale căror cărți sunt disponibile pe Echo se numără Stephen King, George R. R. Martin, Matt Haig sau Elena Ferrante, dar și autori români precum Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu sau Neagu Djuvara.

Fiindcă o experiență audio completă depinde în mare parte de narator, Echo și editurile partenere au ales cea mai potrivită voce pentru fiecare carte și au colaborat cu actori sau oameni de cultură a căror lectură adaugă un plus întregii experiențe de ascultare: Andi Vasluianu, Andrei Huțuleac, Oana Pellea, Ana Ularu, Victor Rebengiuc, Andrei Pleșu, Radu Paraschivescu, Florin Piersic Jr., Corneliu Ulici printre mulți alții. Printre aceștia se numără și actori din zona Brăila – Galați, precum Mihaela Trofimov, Liviu Pintileasa, Cristian Gheorghe, Nicholas Cațianis sau Ștefan Forir.

Oricine își dorește să încerce experiența unui audiobook bun poate începe cu 30 de zile gratuite de test, timp în care Echo oferă cadou trei credite cu care pot fi achiziționate până la 3 audiobooks. După această perioadă, există mai multe opțiuni de abonament: Basic – două credite incluse (până la două audiobook-uri pe lună); Standard – 3 credite incluse (până la 3 audiobook-uri pe lună); Premium – 5 credite incluse (până la 5 audiobook-uri pe lună).

Marian Coman s-a născut în 1977 la Mangalia. A trăit, însă, o lungă perioadă în Brăila și Galați, unde a fost jurnalist în presa scrisă și televiziune. A fost redactor-șef al cotidianului „Obiectiv – Vocea Brăilei”, al revistelor „Obiectiv Cultural” și „Nautilus” și scenaristul benzilor desenate „Harap Alb continuă” și „Tinerețe fără bătrânețe”. A renunțat la presă în 2014 și, vreme de mai bine de trei ani, a trăit scriind proză și scenarii de benzi desenate. Este laureatul mai multor premii naționale dedicate literaturii F&SF și al unui premiu al Convenției Europene de Science-Fiction. A scris volumele „Nopți albe, zile negre” (2005), „Testamentul de ciocolată” (2007), „Teoria flegmei. Apel la mitocănie” (2008), „Haiganu. Fluviul Șoaptelor” (2015), „Haiganu. Furia Oarbă” (2017) și „Omulețul din perete și alte povestiri fantastice” (2019) și scenariul romanului grafic „TFB” (2016), iar povestirile sale au fost incluse în numeroase antologii. În 2018, s-a alăturat echipei Editurii Nemira, unde coordonează imprintul Armada, dedicat literaturii SF, Fantasy si Thriller. În prezent, locuiește în București și este membru PEN Club România și SFWA.

Postări asemănătoare

Vernisaj la Muzeul de Artă Vizuală: Ion Anghel expune “De la subiect la obiect”

Reperul

Vernisaj: Mariana Tomozei Cocoș – patru decenii de muzeografie

Reperul

Expoziție de fotografie: “Cu apele curate”

Reperul

Lasă un comentariu