Reperul
Social

Fluxuri speciale de vaccinare pentru profesori

Ședința Comisiei de Dialog Social, care a avut loc la Prefectura Galați, a debutat cu raportul ultimelor cifre din statistica Inspectoratului Școlar  privind vaccinarea anti-covid a cadrelor didactice. Așadar, din peste 5200 de cadre didactice din județ, circa 2600 s-au înscris pe platformă. Dintre acestea, peste 1400 sunt programate și doar 147 au fost vaccinate, reiese din situația de pe 12 februarie, de la ultima raportare. Acum, 1100  de cadre didactice vor să se vaccineze cu prioritate.

”Se vor crea, începând de pe 15 martie, trei fluxuri separate de vaccinare pentru cadrele didactice: unul la centrul de vaccinare de la Sala Siderurgistul. Cadrele didactice care au până în 55 de ani, vor fi vaccinate cu Astra Zeneca. Al doilea flux se va deschide la Sala Sporturilor pentru cadrele didactice peste 55 de ani. Al treilea flux se va deschide la centrul de vaccinare al Spitalului de Copii pentru cadrele didactice universitare”, a precizat prefectul județului Galați, Eugen Hristache.

Profesorii vor centre mobile pentru vaccinare. Ei susțin că nu au reușit să se programeze din pricina platformei care funcționează greoi. În plus, cadrele didactice solicită să nu stea la rând, timpul liber fiind limitat din cauza cursurilor și a navetei.

”Am avut propunerea pentru centre mobile. Am promisiunea să se realizeze dar, sunt sceptică. Într-adevăr, 147 de cadre didactice vaccinate până pe 12 februarie este puțin, dar asta nu înseamnă că profesorii nu vor să se vaccineze. A fost extrem de dificil până acum să o facă și pentru cei care au dorit. Să sperăm că de joi lucrurile vor sta altfel, dar cred că existența unor centre mobile ar fi mai bună“, a precizat Lidia Antoniu,
președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar Galați.

Reprezentanții Primăriei trag, însă, un semnal de alarmă în ceea ce privește necesarul de cadre medicale pentru aceste centre. Ei susțin că au ajuns să apeleze la cunoștințe printre medici pentru a susține fluxul actual.

”Cea mai mare mai mare problemă este cea a personalului medical. Toate spitalele și-au scos centrele de vaccinare din spital. Dacă le cerem medici, nu pot, că sunt aglomerați. 256 de medici de familie au regim privat, ei nu participă la vaccinare. Nu știm ce vom face, de aceea am și cerut acum sprijin”, arată viceprimarul Sorin Enache.

Programarea cadrelor didactice pentru fluxurile de imunizare specială se va face în paralel cu platforma, prin inspectorat, pe baza unor liste.

”Flux separat de vaccinare nu reprezintă nimic altceva decât cabine pentru personalul didactic și auxiliar din invățămntul preuniversitar și universitar. Se realizează liste în cadrul Inspectoratului Școlar și a Universității pentru personalul care dorește să se vaccineze”,a explicat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt DSP Galați.

În acest moment, la nivelul județului Galați, sunt infectate 16 persoane; cadre didactice și personal auxiliar.

Postări asemănătoare

„Cochilii, nestemate ale mării” – 300 de exponate din oceanele lumii

Reperul

De la 1 iulie, secția tampon COVID 19 de la Județean va fi mutată în Ambulatoriu

Maria Vlad Romaniţă

Cinci autospeciale noi pentru misiunile de ordine publică ale jandarmilor gălățeni

Maria Vlad Romaniţă