Reperul
Eveniment Galati

Focar de coronavirus la un centru de persoane cu dizabilități

Este vorba despre Centrul de Plasament nr. 3, unde sunt 37 de beneficiari cu deficiențe, din care 5 sunt pozitivi la noul coronavirus. La acest centru sunt angajate 56 de persoane, iar două dintre acestea au fost confirmate cu Sars-Cov-2. În urma acestor îmbolnăviri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit și a stabilit carantinarea centrului, începând cu data de 26 august.

”Totodată, în cadrul CJSU, s-a stabilit izolarea tuturor cazurilor confirmate în spitalele Covid și identificarea contacților din centru cu nominalizarea personalului de îngrijire. CJSU a decis și dezinfecția terminală cu un operator economic autorizat și triajul clinico-epidemiologic al beneficiarilor, de două ori pe zi, cu măsurarea temperaturii, saturației de oxigen și a tensiunii arteriale. De asemenea, cazurile suspecte se vor izola și se va stabili personalul de îngrijire, care va purta echipament de protecție corespunzător. În timpul carantinei, masa va fi servită beneficiarilor în saloane”, a precizat Gabriel Avrămescu, prefectul județului Galați.

Tot în cadrul CJSU s-a decis ca DSP să realizeze un plan de măsuri privind modalitatea de gestionare a carantinei Centrului de Plasament nr. 3, cu privire la hrană, preluare deșeurilor, modalitatea de preluare a bunurilor aduse de aparținători, a regulior de acces. Paza și protecția Centrului de Plasament,  serviciu de tip rezidențial pentru copii și tinerii cu deficiențe, se va realiza de către polițiștii locali gălățeni.

Din datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică, remise de Prefectura Galați, în ultimele 24 de ore, situația epidemiologică privind COVID-19 arată 33 de noi infectări și un deces. Astfel, 3 149 de persoane din județ sunt confirmate pozitiv de la începutul pandemiei și până în prezent cu noul coronavirus. Dintre acestea 155 au decedat. Au fost efectuate 27 292 de teste. 194 de persoane sunt izolate, în timp ce 430 de persoane se află în carantină, iar alte 2 581 s-au vindecat. În continuare, 5 persoane se află internate în ATI COVID, la Spitalul de Urgență.

Postări asemănătoare

Asistentă de la Serviciul de Ambulanță Brăila, suspectă de infectare cu COVID 19

Reperul

Premiile municipiului Galați

Reperul

Secție de cardiologie intervențională la Galați

Reperul