Reperul
Eveniment Galati

Focar de Covid-19 la pacienții unei secții de la Spitalul de Urgență

”Este primul focar de Covid-19 înregistrat în noul val, la Spitalul Județean Galați, în secția Medicală II. Sunt șapte cazuri din rândul pacienților și au fost luate măsurile pentru limitarea infectării altor persoane”, a explicat  Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică  Galați. 

Focarul a fost descoperit după testarea unei paciente de 83 de ani, deși, inițial, rezultatul testului a fost negativ. ”Din cei șapte pacienți diagnosticați cu infecție SARS-CoV-2, patru pacienți sunt izolați la domiciliu, trei pacienți sunt internați în secția COVID de la etajul unu. În cadrul anchetei epidemiologice s-a efectuat și testarea personalului medico-sanitar și auxiliar. Toți cei 15 angajați testați au fost negativi. Focarul a fost depistat în momentul în care o pacientă a fost testată în vederea externării, rezultatul fiind pozitiv. Ca urmare, s-a declanșat ancheta epidemiologică și au fost luate toate măsurile necesare pentru limitarea infecției SARS-CoV-2 la nivelul secției medicale și la nivelul unității noastre”, a precizat dr. Violeta Șapira,  Spitalul de Urgență Galați.

Crește numărul pacienților internați în spital cu noul coronavirus, mai ales pentru cei care necesită suport de oxigen.

”Sunt internați în momentul de față , în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Galați, 56 de pacienți cu infecție SARS-CoV-2. 12 dintre pacienți se află în secția ATI-COVID, iar 44 de pacienți în secția COVID de la etajul unu. De asemenea, având în vedere creșterea numărului cazurilor de COVID-19, precum și necesitatea crescută de oxigen a pacienților, care necesită internare în secția ATI, s-a solicitat suplimentarea numărul de paturi din ATI-COVID, de la 12 la 16 paturi”, a mai spus  dr. Violeta Șapira, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Galați.

La nivelul județului Galați au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, 63 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Postări asemănătoare

Trafic blocat pe DN 2B, în zona localității Ianca, din cauza unui TIR răsturnat

Reperul

Și-a incendiat partenera de viață

Maria Vlad Romaniţă

SURSE: Mircea Toader, secretar de stat la Ministerul Transporturilor

Reperul