Reperul
Social

Focar de infecţie la Independenţa. În al 12-lea ceas a început curăţenia

* O familie care și-a umplut curtea cu gunoaie a început să facă curat la insistențele vecinilor, Primăriei și inspectorilor sanitari *

Depozit de gunoaie şi tot felul de resturi şi lucruri inutile în curtea unor localnici din Independenţa. Aceştia au refuzat până acum atât cererile vecinilor de a-şi igieniza curtea, cât şi ajutorul Primăriei din localitate. Mirosul și rozătoarele atrase de gunoaie îi fac pe cei care locuiesc lângă gospodăria cu pricina să îşi ia lumea în cap. ,,Am făcut plângeri la Primărie, au venit şi cei de la Direcţia de Sănătate Publică şi am înţeles că i-au şi amendat. Dar, cum e curtea lor, nu poate nimeni intra să facă curăţenie. Acum acolo stau o bătrână şi unul dintre fii, tot spun că vor face curăţenie, dar degeaba. Ba chiar el mai aduce lucruri şi alte resturi de la rampa de gunoi a comunei. Îmi scot casa la vânzare, că aşa nu se mai poate“, se plângea Daniel Marin, una dintre ,,victimele” vecinilor prea strângători  de resturi şi gunoaie.

Primarul comunei a încercat în nenumărate rânduri să îi convingă pe cei care stau în aceea gospodărie să îl lase să ia gunoiul cu o remorcă. Până azi nu a avut succes. În al 12-lea ceas s-a reuşit stabilirea unei înţelegeri cu un alt fiu al bătrânei. Acesta a şi început curăţenia. ,,Noi, Primăria, le-am tot oferit ajutor să cureţe curtea. Din păcate, până la această dată nu am primit acces în curtea dumnealor. S-au deplasat în teren şi reprezentanţii, inspectorii DSP, i-au sancţionat, am înţeles că procesul verbal al amenzii a fost contestat în instanţă, nu ştiu ce s-a mai întâmplat, Primăria nu era parte. Îmi pare rău că am ajuns în situaţia de astăzi, îmi pare rău, repet, pentru că din partea noastră au avut tot sprijinul. În imobilul respectiv locuieşte o femeie în vârstă şi fiul dumneaei. De câte ori am discutat despre problema igienizării, necesitatea igienizării imobilului, casă şi curte, de fiecare am primit asigurări că vor face şi că nu au nevoie de nici un sprijin din partea noastră. S-a reuşit acum stabilirea unui dialog cu celălalt fiu al proprietarei şi, în urma discuţiilor pe care le-a avut domnul viceprimar cu celălalt fiu, acesta a solicitat sprijin, o remorcă, pentru a încărca o parte din  ce se află în acea curte. Lucru pe care l-a făcut. L-a asigurat pe domnul viceprimar că în perioada următoare ne va solicita iar sprijin pentru a mai debarasa acea curte. Este un focar de infecţie, dar ştiţi că nu putem intra în curtea imobilului fără acordul proprietarului“, a spus Viorel Tarbuc, primarul din Independenţa.

Deocamdată, curtea arată la fel de plină de lucruri de aruncat, gunoaie şi resturi, deşi o remorcă plină cu astfel de lucruri nefolositioare a fost scoasă deja luni. Vecinii din jur speră ca igienizarea să continue.

Postări asemănătoare

Proiect de lege. Salariații vor putea să obțină direct online informațiile despre vechimea în muncă

Reperul

Școala reîncepe pentru elevii de gimnaziu și liceu pe 3 ianuarie

Reperul

A început distribuirea ajutoarelor de la Uniunea Europeană

Maria Vlad Romaniţă