Reperul
Eveniment Galati

Focar de pestă porcină la Independența. Este al 15-lea din județul Galați

* Autoritățile sanitar-veterinare au ucis cei 16 porci din gospodăria în care a fost depistată boala și au pus sub supraveghere animalele din localitate *

Un nou focar de pestă porcină africană în județul Galați. Prezența bolii a fost confirmată într-o gospodărie din localitatea Independența. În acest caz, genomul viral pentru pesta porcină africană a fost detectat în organele analizate de către Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Bacău.

S-a decis uciderea celor 16 porci din exploatație și punerea sub supraveghere clinică a porcilor din localitate. În plus, s-a decis interzicerea ieșirii din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea ieșirii animalelor din specia suine din exploatațiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA; instituirea unei zone de control temporar în jurul exploatației, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar; amplasarea dezinfectoarelor rutiere la intrarea/ieșirea din exploatația suspectă etc.

Este al 15-lea focar de pestă din județul Galați, unde, până acum, au fost eutanasiați peste 300 de porci din cauza acestei maladii.

Postări asemănătoare

A murit Alexandru Jula. Cantautorul era internat de pe 28 mai în Reanimarea Spitalului Judeţean

(VIDEO) PESTE 110 JUCĂTORI ÎNSCRIȘI LA CAMPIONATUL NAȚIONAL DE TENIS PENTRU SENIORI ȘI SUPER SENIORI+35

Reperul

O cisternă încărcată cu kerosen a derapat lângă Mihai Bravu, în județul Brăila

Reperul