Reperul
Eveniment Galati

Focar de pestă porcină la Independența. Este al 15-lea din județul Galați

* Autoritățile sanitar-veterinare au ucis cei 16 porci din gospodăria în care a fost depistată boala și au pus sub supraveghere animalele din localitate *

Un nou focar de pestă porcină africană în județul Galați. Prezența bolii a fost confirmată într-o gospodărie din localitatea Independența. În acest caz, genomul viral pentru pesta porcină africană a fost detectat în organele analizate de către Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Bacău.

S-a decis uciderea celor 16 porci din exploatație și punerea sub supraveghere clinică a porcilor din localitate. În plus, s-a decis interzicerea ieșirii din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea ieșirii animalelor din specia suine din exploatațiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA; instituirea unei zone de control temporar în jurul exploatației, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar; amplasarea dezinfectoarelor rutiere la intrarea/ieșirea din exploatația suspectă etc.

Este al 15-lea focar de pestă din județul Galați, unde, până acum, au fost eutanasiați peste 300 de porci din cauza acestei maladii.

Postări asemănătoare

DEFINITIVAT 2021. Cadrele didactice susțin miercuri, 14 iulie, proba scrisă

Reperul

UDATE: Accidentul feroviar din Lacu Dulce, surprins de camerele de supraveghere

Reperul

Începe Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou (VIDEO)

Reperul