Reperul
Economic Eveniment Finante

Fonduri europene pentru microîntreprinderi

Fonduri europene nerambursabile pentru microîntreprinderile din judeţul Galaţi, care pot accesa între 20.000 şi 200.000 de euro prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027. Ghidul solicitantului şi anexele (Acțiunea 1.6  – Stimularea activităților inovatoare și creșterea competitivității IMM-urilor, Operațiunea A.1 Creșterea competitivității microîntreprinderilor) au fost publicate de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, iar perioada de depunere a cererilor de finanţare este între 29 mai (ora 10:00) şi 28 iunie (ora 16:00).

“Este o mare şansă pentru microîntreprinderile din judeţul nostru, care pot lua până la 200.000 de euro pentru realizarea de construcţii noi şi achiziţionarea de echipamente moderne de producţie, sisteme de producere a energiei din surse regenerabile, dispozitive IT sau alte dotări de care au  nevoie pentru a dezvolta şi extinde gama de produse și servicii oferite.

De aceea, îndemn toate microîntreprinderile eligibile să profite de această oportunitate, de a accesa fonduri europene cu o cofinanţare de doar 10%. Îmi doresc ca foarte multe microîntreprinderi din judeţul nostru să depune proiecte şi să atragă aceste fonduri europene, care înseamnă dezvoltare pentru ele, cât şi pentru economia Galaţiului. E un apel competitiv, linia de finanţare fiind deschisă şi pentru microîntreprinderile din judeţele Brăila, Vrancea, Buzău şi Constanţa”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Solicitanții eligibili sunt microîntreprinderile din mediu urban, cu sediul social sau punct de lucru înregistrat fiscal în mediul urban, în cele cinci județe ale Regiunii de Dezvoltare Sud-Est.

 

Alocarea totală a acestui apel de proiecte, pe toata durata de derulare a programului, este de 43.362.593 euro.  Beneficiarul va asigura din resurse proprii cel puțin 10% din valoarea cheltuielilor eligibile, plus cheltuielile neeligibile.

Postări asemănătoare

(VIDEO) Asociațiile de proprietari vor fi verificate de experți contabili

Reperul

APIA: Cererile de înscriere în programul pentru susţinerea producţiei de legume în spaţii protejate vor fi depuse până pe 20 iulie

Reperul

APIA. Până când se depun cererile pentru ajutorul de motorină utilizată în agricultură

Reperul