Reperul
Economic Investitii

Fonduri europene pentru modernizarea a două spitale gălățene

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a semnat 17 contracte de finanțare în valoare totală de peste 144,65 milioane lei, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020). Două din cele 17 contracte au ca beneficiari spitale gălățene.

”Este vorba de Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” – Galați, pentru care s-au alocat 13,1 milioane lei, și de Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Buna Vestire – Galați, pentru care s-au alocat 2,4 milioane lei. Celelalte 15 contracte asigură finanțări pentru: Spitalul Municipal de Urgență Moinești. Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, Institutul Oncologic Prof.dr. A. Trestioreanu, Spitalul Orășenesc Corabia, Spitalul Orășenesc Pucioasa, Spitalul Orășenesc Horezu, Spitalul Sf. Spiridon din Iași, Spitalul Municipal Câmpulung/ Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, Spitalul Orășenesc „Ioan Lascăr” Comănești, Spitalul Municipal Mediaș, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, Institutului Regional de Gastroenterologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca, Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani, Spitalul Municipal Orşova, Spitalul de Pneumoftiziologie “Sf Andrei”, Valea Iașului.

Finanțarea are drept destinație modernizarea infrastructurii, pentru a crește siguranța pacienților din spitalele publice care utilizează fluide medicale. Finanțările alocate au drept scop reabilitarea unităților spitalicești prin instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, precum și reabilitarea, modernizarea sau extinderea infrastructurii electrice, de ventilare și tratare a aerului, precum și a infrastructurii de fluide medicale. Alocarea inițială a apelului de proiecte a fost inițial de 50 milioane euro, dar conducerea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a suplimentat bugetul în două etape, până la 173 milioane euro, pentru a asigura finanțarea integrală a proiectelor depuse”, informează Andreea AnaMaria Naggar, secretar de stat în cadrul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Postări asemănătoare

Edouard Martin, PE: Mittal este campion mondial la ajutoare de stat

Sorin Rugină

Comisia Europeană a aprobat preluarea combinatului de la Galați de către Liberty

Reperul

SIKA și Adeplast -“Mai puternici împreună”

Reperul