Reperul
Economic Investitii

Fonduri europene pentru reducerea riscului de inundații în municipiul Tecuci

Anul 2007 nu va putea fi șters din memoria tecucenilor niciodată. Inundațiile care au afectat atunci orașul au produs pagube materiale de milioane de euro. Peste 600 de case au fost afectate, însă problema principală, consolidarea digului, nu a fost niciodată rezolvată. Prezent în studioul Reperul TV, primarul municipiului Tecuci a declarat în premieră că a reușit împreună cu echipa de la primărie să atragă fonduri europene consistente pentru a rezolva problema digului din apropierea râului Tecucel.

”Este un proiect al Administrației Bazinale Ape Prut Iași privind reducerea riscului de inundații în municipiul Tecuci. Iată că un proiect de 34 de milioane de euro a primit finanțare prin fonduri europene. Cred că anul viitor va fi implementat acest proiect. Practic, se creează un mare dig de protecție la intrarea în municipiul Tecuci, pe unde a intrat viitura în 2007 și a inundat orașul. Tecuciul este supus acestor riscuri de inundații pentru că vine foarte multă apă dinspre Nicorești, Buciumeni. Făcând acest dig reușim să ne luăm de-o grijă în ceea ce privește riscul de inundații. Este o realizare pentru noi, tecucenii, pentru că știm cu toții cât am suferit în 2007”, a declarat la Reperul TV Lucian Costin, primarul municipiului Tecuci.

Finanțarea europeană este nerambursabilă și a fost acordată prin POIM. Licitația va începe în luna decembrie, iar lucrările, în primăvara anului viitor.

Urmăriți emisiunea completă accesând linkul https://fb.watch/g-2zTxyg9W/

Sursa video: Facebook/Lucian Costin

Postări asemănătoare

Ionuț Mocanu: Sunt ţări de unde firmele caută să plece din cauza taxelor mari, aici am putea profita

Sorin Rugină

Damen va rămâne în România și își va continua activitatea la Galați

Reperul

Amenzile contravenționale de până la 10.000 de lei pot fi contestate mult mai ușor

Reperul