Reperul
Eveniment Politic

Forța Dreptei la Galați

Forța Dreptei a început să prindă contur și la Galați. Foști membri ai Partidului Național Liberal, simpatizanți ai lui Ludovic Orban, dar și gălățeni care nu au mai avut contact până acum cu mediul politic, s-au înscris în noua formațiune politică. Invitați la Reperul TV, Petrișor Potec, coordonator local al Forței Dreptei și Paul Găvănescu, membru al noii formațiuni politice au declarat că, deși s-au desprins din PNL, nu vor exista ”meciuri” între Forța Dreptei și liberalii gălățeni.

Nu va exista la Galați un meci între Forța Dreptei și Partidul Național Liberal. La Galați, în ceea ce mă privește, nu. Am spus-o și o voi spune ori de câte ori voi avea ocazia: nu! Pentru mine, PNL Galați nu este dușman, nu va fi adversar niciodată, indiferent de istoricul care ne-a despărțit. Există o competiție, dar de altă natură, nu în sensul unui meci direct, profund, agresiv. Am petrecut, totuși, niște ani acolo (n.r. în PNL Galați), sunt mulți oameni pe care-i cunosc și cu care am rămas în foarte bune relații. Mi s-ar părea anormal, cel puțin în cazul meu, să încep să devin agresiv sau să fiu un adversar al partidului care m-a propulsat, m-a consacrat și m-a făcut consilier local. Lucrurile acestea nu le uit și le voi respecta până când va fi ultimul moment în politică”, a declarat la Reperul TV Paul Găvănescu, membru al echipei Forța Dreptei.

Petrișor Potec, coordonatorul local al Forței Dreptei Galați a subliniat la Reperul TV că, deși se află la început de drum în ceea ce privește consolidarea acestei formațiuni politice, după alegerile din 2024, dacă va fi pus în situația să stabilească o majoritate pentru Consiliul Local sau Consiliul Județean, se va îndrepta cu negocierile, în primul rând, către un partid de dreapta.

”Odată ajuns în Consiliul Local sau Consiliul Județean, înseamnă că am primit votul cetățeanului. Votul nu l-am primit pentru a face obstrucție în administrație, ci să gândim pozitiv și constructiv (…). Opțiunea partidului se va decide la vremea respectivă.(…) Prima opțiune este o alianță de dreapta în cadrul Consiliului Local și Consiliului Județean, dar ea trebuie să se materializeze într-o majoritate de 50%+1, deci în proiecte bune pentru comunitate.”,a precizat la Reperul TV, Petrișor Potec, coordonatorul local al Forței Dreptei.

În cadrul aceleiași emisiuni, Petrișor Potec a mai declarat că la alegerile din 2024, Forța Dreptei Galați își propune să obțină un scor format din două cifre, atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare. 

Postări asemănătoare

Social-democrații gălățeni și-au validat liderii la nivel național

Reperul

Război total între șeful CJ Brăila, prefect și liberali

Reperul

Cătălin Boboc va fi simplu membru PNL

Reperul