Reperul
Braila Eveniment Politic

Fost candidat PSD la Primăria Șuțești, condamnat definitiv pentru proxenetism

* Costică Dobre a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare, într-un dosar care i-a vizat mai mulți membri ai familiei *

Un fost candidat PSD la fotoliul de primar al comunei brăilene Șuțești a fost condamnat definitiv pentru proxenetism. Costică Dobre a fost condamnat la un an de închisoare, cu suspendare, într-un dosar care i-a vizat mai mulți membri ai familiei.

“Admite apelul declarat de inculpatul Dobre Costică. Desființează în parte sentința penală din 14.02.2018 a Tribunalului Brăila, numai în ceea ce îl privește pe inculpatul Dobre Costică. Reduce de la 2 ani închisoare și 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, la 1 an închisoare pedeapsa aplicată pentru infracțiunea prevăzută de art. 7 alin. 1 din Legea 39/2003 (Inițierea sau constituirea unui grup infracțional organizat ori aderarea la un astfel de grup). Contopește cele două pedepse de 1 an închisoare aplicate inculpatului Dobre Costică, stabilind pedeapsa rezultantă de 1 an închisoare. Menține dispozițiile privind suspendarea condiționată a executării pedepsei principale aplicată în cauză inculpatului Dobre Costică, cu mențiunea că durata termenului de încercare este de 3 ani. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate. Definitivă”, este soluția pronunțată, zilele acestea, de Curtea de Apel Galați.

Cel care va sta după gratii este fratele fostului PSD-ist, Ioniță Dobre, zis “Nicu Țiganu”, cel care conducea gruparea infracțională. Acesta va executa o pedeapsă de 4 ani și 6 luni de închisoare, la care se adaugă încă o condamnare în Grecia, de 15 ani, pentru trafic de persoane și tentativă de omor.

Soția acestuia, Dana Gabriela, a primit 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru trafic de minori și trafic de persoane, iar alți doi inculpați, Ovidiu Feraru și Gelu Iulian Mache, au primit câte 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru trafic de minori, trafic de persoane și aderare/sprijinire a unui grup infracțional organizat.

Procurorii DIICOT au probat faptul că începând cu 2004 familia Dobre și cei doi apropiați au racolat și mai apoi au constrâns prin violență mai multe tinere pe care le-au forțat să se prostitueze în Grecia și Spania. Deși în 2015 procurorii DIICOT începuseră urmărirea penală împotriva lui și a familiei sale, Costică Dobre a figurat pe lista PSD Brăila drept candidat la Primăria comunei Șuțești, iar colegii săi de partid au refuzat să-l retragă din cursa electorală, Dobre pierzând însă alegerile.

Sursa foto: Obiectiv – Vocea Brăilei

Postări asemănătoare

Despre educație și politică, cu prof. Daniela Ancuța Șarpe și prof. Doru Căstăian

Sorin Rugină

Restricții de circulație, duminică, la Galați. Centrul orașului găzduiește Semimaratonul Hervis Galați 2018

Reperul

Vasile Varga: Guvernanții acționează din nou pompieristic

Reperul