Reperul
Economic Eveniment Galati Social

A fost semnat contractul colectiv de muncă la ArcelorMittal Galaţi. Vezi aici cu cât cresc salariile în combinat în 2018

* Documentul prevede creşteri de 200 de lei brut pentru muncitori şi maiştri şi de 50 de lei brut pentru personalul TESA *

Conducerea combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi a anunţat, vineri, că a semnat contractul colectiv de muncă pentru anul 2018 împreună cu liderii sindicali. „Acordul prevede pentru muncitori creșterea salariilor în medie cu 15%, a valorii bonurilor de masă cu 58% dar și alte beneficii financiare. Noul Contract pune o bază solidă pentru continuarea transformării unității noastre și adaptării acesteia la noile realități economice dificile”, se arată într-o declaraţie emisă de companie.

Conform acordului, salariile muncitorilor și maiștrilor vor crește cu 200 de lei brut, ceea ce înseamnă o creștere netă de 130-140 de lei, iar salariile personalului TESA vor fi majorate cu 50 de lei brut.

La acestea se adaugă o creştere netă cu 100 de lei prin majorarea valorii bonurilor de masă de la 200 la 300 de lei.

O altă prevedere importantă este aceea că sporul de condiţii grele nu va fi introdus în salariul de bază. Solicitarea fusese făcută de patronat, dar respinsă de muncitori.

Noul contract colectiv de muncă este valabil un an.

Amintim că neînţelegerile din ultimele săptămâni de la masa negocierilor au declanşat tensiuni printre muncitori. Salariaţii au susţinut mai multe proteste spontane începând de săptămâna trecută, iar de joi au încetat lucrul în zona laminoarelor, cerând o majorare consistentă a salariilor şi alte drepturi. Protestele nu au fost asumate de sindicatul Siderurgistul, singurul prezent la masa tratativelor.

Postări asemănătoare

O mamă și doi copii, răniți într-un accident produs pe o trecere de pietoni de pe Oţelarilor

Maria Vlad Romaniţă

Obiceiuri și tradiții de Sf. Parascheva

Reperul

Reținut pentru tentativă la viol și violare de domiciliu

Maria Vlad Romaniţă