Reperul
Administratie Galati

Fosta clădire a cinematografului „Dacia” va intra în modernizare

Primăria municipiului Galați informează că a lansat în licitație publică un contract privind renovarea energetică a clădirii fostului cinematograf „Dacia”, din cartierul Micro 21, care va primi o utilitate pentru comunitate.

„În principal, este vorba despre lucrări de reabilitare termică, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, reabilitarea sistemului de încălzire și de furnizarea a apei calde, modernizarea instalațiilor de iluminat, dotări pentru grupurile sanitare etc.

Valoarea estimată a contractului este de 7.789.863,91 lei fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 24 noiembrie 2023. Proiectul are asigurată o parte din finanțare, de circa 2,1 milioane de lei, prin PNRR.

După preluarea în urmă cu doi ani a fostelor cinematografe de la RADEF, Primăria municipiului Galați a reușit să obțină contracte de finanțare prin PNRR pentru derularea lucrărilor de modernizare a clădirilor fostelor cinematografe „Dacia”, „Flacăra” și „Țiglina”, care au ajuns într-o stare avansată de degradare.

În prezent, se analizează diverse posibilități privind destinația acestor clădiri. Astfel, în clădirea fostului cinematograf „Dacia” ar putea funcționa un centru de robotică, la „Flacăra” s-ar putea desfășura diferite evenimente socio-culturale, iar „Țiglina” ar putea găzdui Teatrul pentru copii și tineret”, informează reprezentanții Primăriei Galați.

 

Postări asemănătoare

A. Popa (PNL Brăila): “Președintele Consiliului Județean Brăila (…) este obișnuit cu împărțirea banilor publici pe criterii arbitrare”

Reperul

(VIDEO) Început de an universitar la ”Dunărea de Jos”

Reperul

Social-democratul Marian Dragomir își dorește încă un mandat de primar

Reperul