Reperul
Eveniment Galati Social

Frigul mai face o victimă la Galați

* Totodată, numărul cazurilor de gripă și de  viroză este în creștere *

Încă un gălăţean a decedat din cauza frigului. Este vorba despre un bărbat de 67 de ani, din Vânători, care a murit la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, după ce fusese adus cu o ambulanţă din comună. Autopsia a relevat drept cauză a decesului hipotermia, pe fondul problemelor de imunitate de care suferea bărbatul, deoarece avea numeroase afecţiuni cronice asociate.

În acelaşi timp, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a confirmat încă două cazuri cu gripă. Este vorba despre doi bărbaţi, de 40 şi 74 de ani, care au gripă cu virus gripal B. Bilanţul acestei ierni, la Galaţi, ajunge astfel la 15 cazuri cu gripă, majoritatea cu virus gripal B, unul singur mortal. Cea mai eficientă cale de a combate gripa este vaccinarea.

Trebuie spus că Direcţia de Sănătate Publică a primit de la Ministerul Sănătăţii şi a distribuit medicilor de familie din județ 27.787 de doze de vaccin antigripal. Dintre acestea, până acum au fost folosite 26.669, iar 1.118 doze încă se mai află în stoc.

A crescut, de la o săptămână la alta, şi numărul gălăţenilor bolnavi de viroze, de la 3.475 la 3.758. Categoria de vârstă cea mai afectată este cea de la 5 la 14 ani.

Postări asemănătoare

Bărbat rănit grav într-un incendiu

Maria Vlad Romaniţă

Gerul a omorât trei bărbaţi în judeţul Galaţi

Maria Vlad Romaniţă

Un gălățean a câștigat premiul cel mare la loto 6 din 49

Reperul