Reperul
Economic

Furnizorii de utilități și instituțiile publice vor trebui să accepte și plata online, cu cardul

Legea 128/2022, apărută în Monitorul oficial nr. 456, vizează, de fapt, modificarea și completarea OUG nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, în sensul introducerii unei noi modalități de plată cu cardul în relația cu furnizorii de utilități și cu instituțiile statului.

Concret, pe lângă plata cu cardul, indiferent dacă acesta e de debit, de credit sau preplătit, direct la casierie, printr-un terminal POS, așa cum e posibil acum, din noiembrie se vor putea plăti utilitățile, taxele sau impozitele și online, “prin aplicații care facilitează acceptarea plăților electronice”, așa cum apare în document. Obligați să accepte plata cu cardul și online vor fi, din toamnă, potrivit noii legi, „operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publică, precum și instituțiile și autoritățile publice (…), indiferent de modul de finanțare si subordonare, care încasează impozite, taxe, contribuții, amenzi, dobânzi, penalități de întârziere, penalități, tarife, alte obligații de plată și sume pentru serviciile prestate sau intermediate”.

Totodată, sunt exceptate de la obligația menționată anterior, potrivit legii, “entitățile care au punctele de încasare amplasate în zone nedeservite de rețele de comunicații electronice”.

Postări asemănătoare

Şoferi şi motociclişti din Galaţi şi Brăila au plecat la marşul auto “Moldova vrea autostradă”, din Capitală – GALERIE FOTO

S-a votat. Medicii de familie vor primi bani și pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la domiciliul solicitanților

Reperul

Consiliere gratuită pentru persoanele care au credite şi nu le mai pot plăti

Reperul