Reperul
Politic Social

G. Scarlat (PNL Galați): ”Galațiul este unul dintre cele mai afectate județe de secetă”

Declarația îi aparține secretarului de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, gălățenul George Scarlat. Prezent în cadrul emisiunii Reperul TV, Scarlat  a mai adăugat că și cultura de primăvară este afectată de seceta pedologică.

”Când vorbim de sectorul agricol, vorbim anul acesta, despre o secetă cruntă, cum nu a fost în ultimii 30-35 de ani și, din păcate, județul Galați este unul dintre cele mai afectate județe, din acest punct de vedere. Ținând cont de numărul de fermieri afectați, de numărul de procese verbale de calamitate consemnate la nivelul județului – 13560, suntem pe primul loc la cultura de primăvară, afectată de seceta pedologică. Noi, Ministerul Agriculturii, ținând cont de anul greu, trebuie să avem o abordare responsabilă, obiectivă cu privire la tot spectrul industriei agroalimentare, fie că vorbim de materii prime, sau de industrie”, a spus George Scarlat.

Secretarul de stat, George Scarlat, a declarat, în premieră, la Reperul TV că speră ca săptămâna viitoare să obțină fonduri pentru a-i despăgubi pe fermierii ale căror culturi de primăvară au fost afectate de secetă.

”Guvernul României a alocat pentru culturile de toamnă un buget de 850 de milioane de lei, pentru despăgubiri, iar acești bani sunt deja în contul fermierilor, încă din luna septembrie. Ca o noutate: am proiectul de O.U.G. scris la Ministerul Agriculturii. Săptămâna viitoare, să sperăm, așteptăm rectificarea de buget și să obținem o sumă consistentă pentru a face despăgubiri și la culturile de primăvară. Solicitarea noastră către Ministerul de Finanțe a fost de 1,2 miliarde, sumă din care va trebui să plătim și diferența la culturile de toamnă, aproximativ 204 milioane de lei”

George Scarlat candidează la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, la funcția de senator. El a fost nominalizat de către liderii Partidului Național Liberal Galați, pe prima poziție, la Senat. 

Postări asemănătoare

„Vis de iarnă” – expoziție cu tradiție la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

Reperul

Nica, sfat pentru Pucheanu și Fotea: Să nu se împiedice!

Sorin Rugină

Peste 2.000 de copii au pictat o pânză de 1 km și vor să intre în Cartea Recordurilor