Reperul
Eveniment Interviu Politic

G. Scarlat (senator PNL), despre Petre Daea: ”Pare că este depășit”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a devenit în ultima perioadă generator de știri naționale prin afirmațiile pe care le face în fața reporterilor. Un exemplu în acest sens l-a dat astăzi la Brăila, când ministrul Agriculturii s-a arătat profund îngrijorat de viitorul vacilor.  

”Vaca este specia care trece prin mari greutăți, în primul rând de interpretare. Nu vedeți că, acum, vaca a devenit dușmanul planetei? Toate cătările acuzațiilor sunt pe coarnele vacii. Că, acum, vaca este responsabilă când avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi. Trebuie să înțelegem acest lucru și să fim atenți la nuanțe, dar atenți și la principii, să acționăm în baza lor. De aceea am zis și am socotit că este necesar să facem un supliment de sprijin pentru taurine și să introducem bunăstarea la taurine. O să vedeți ce înseamnă ca sumă. Acest animal trebuie protejat și sprijinit. Nu există ecosistem fără animal”, a arătat ministrul PSD la Brăila.

Prezent la Reperul TV, senatorul liberal George Scarlat, și-a arătat nemulțumirea față de ministrul Daea spunând că acesta este deposit de problemele actuale cu care se confruntă agricultura din România.  

”Sunt amic cu dânsul, am învățat foarte multe lucruri bune de la dumnealui, dar, din păcate, metoda aceasta de a merge și de a număra boabele de pe știuleți, de a băga degetul în pământ să vezi dacă e apă sau nu, astea nu trebuie făcute. Un ministru trebuie să fie manager, să găsească soluții, să meargă la Bruxelles, să aibă absorbție de fonduri europene, programe, să aibă o radiografie completă a ceea ce este astăzi. (…) Din păcate, nu există acest lucru la Ministerul Agriculturii. Am încercat, am lăsat niște linii directoare în 2020. (…) Față de colegul și ministrul Daea din mandatele precedente, acum pare că este depășit, cu privire la ceea ce întâmpinăm”, a declarat la Reperul TV, senatorul PNL Galați, George Scarlat.

Postări asemănătoare

PACT: Speranța Cliseru fie minte, fie este dezinformată

Reperul

Paul Ichim: După venirea lui Stângă la conducerea PNL Galaţi, partidul a făcut doi paşi în spate

Sorin Rugină

A. Bucălău (PNL Brăila): ”Mai bine faci curat mai târziu, decât niciodată”

Reperul