Reperul
Galati

Gălățean condamnat în Marea Britanie, transferat în România ca să-și execute pedeapsa. Actele de violență de care a fost capabil

Curtea de Apel Galați a admis în 4 martie o cerere a autorităților judiciare din Marea Britanie, ce vizează transferul în vederea executării pedepsei a unui gălățean condamnat de autoritățile engleze la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru vătămare corporală gravă cu intenție, două infracțiuni de agresiune prin bătaie, o infracțiune de posesie a unui articol cu lamă sau vârf, o infracțiune de pervertire a cursului justiției și o infracțiune de tulburare a liniștii publice.

Corespondentul în Codul Penal român a infracțiunilor comise de gălățean în Marea Britanie sunt vătămarea corporală (sancționabilă cu închisoare de la 2 ani la 7 ani), lovirea sau alte violențe (sancționabilă cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau amendă).

La acestea se adaugă portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase (sancționabilă cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amendă), sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri (sancționabilă cu închisoare de la 6 luni la 5 ani închisoare) și tulburarea ordinii și liniștii publice (sancționabilă cu închisoare de la 1 la 5 ani).

Pedeapsa a fost redusă, după ce, printr-un email transmis pe 21.02.2024, autoritățile judiciare britanice au precizat că „sunt de acord ca pedeapsa principală să fie adaptată de la 10 ani și 6 luni închisoare la 7 ani și 6 luni închisoare”.

Polițiștii britanici au stabilit că românul, pe 6.02.2021, cu premeditare și în scop de răzbunare, a înjunghiat în loc public un britanic cu un cuțit de bucătărie și i-a bătut pe alți doi, tulburând ordinea și liniștea publică și provocând teamă persoanelor prezente în locul public respectiv.

Imediat după aceea, a încercat să șteargă urmele faptelor sale, spălându-și hainele de sânge și schimbându-se cu altele noi.

 

Postări asemănătoare

Vameşi acuzaţi că au pus mâna pe ţigările de contrabandă reţinute de la infractori

Maria Vlad Romaniţă

Mașină furată de un individ fără permis

Maria Vlad Romaniţă

Produse foarte periculoase depozitate în condiții improprii

Maria Vlad Romaniţă