Reperul
Eveniment Galati

Gălățean condamnat la închisoare după ce și-a bătut nevasta pentru că nu făcuse curat în casă

Judecătoria Galați l-a condamnat pe un bărbat din satul Odaia Manolache la 9 luni de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere pentru violență în familie. Decizia instanței nu este definitivă.

Gălățeanul este acuzat că, pe 18 martie 2022, i-a propus soţiei sale să facă în casă curat, dar aceasta a refuzat categoric. El i-a sugerat că ar fi bine să îşi ia câteva zile de concediu pentru a face curăţenie generală în casă, sugestie cu care partenera nu a fost de acord.

Bărbatul și-a ieșit atunci din fire și a început să o lovească. „A început să o lovească cu pumnii în zona spatelui şi a feţei şi, văzând că acesta s-a întors cu faţa, a continuat să o lovească deoarece a început să ţipe, a încetat acţiunea sa violentă şi a ieşit din cameră”, au stabilit anchetatorii.

Femeia a avut nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru a-și reveni. La proces, gălățeanul a recunoscut tot și și-a cerut scuze pentru cele întâmplate.

„Prin urmările pe care le-a produs, inculpatul a generat un sentiment de frică persoanei vătămate pe termen lung, suplimentar suferinţelor fizice produse”, este constatarea judecătorului care a instrumentat cazul.

„Instanţa constată că inculpatul, ca persoană responsabilă şi integrată social, este marcată de eveniment, a înțeles gravitatea faptei săvârşite indiferent de sancțiunea penale ce îi va fi aplicată”, mai adaugă magistratul.

Acesta l-a obligat pe agresor să presteze muncă neremunerată în folosul comunității la Primăria Vânători sau școala din localitate, sub coordonarea Serviciului de Probațiune din Galați.

Postări asemănătoare

(VIDEO) Scandal în trafic

Maria Vlad Romaniţă

CNAS: Asigurații de peste 40 de ani au dreptul la servicii medicale de prevenție decontate de stat

Reperul

Când pot fi depuse cererile pentru tichetele sociale pentru rechizite

Reperul