Reperul
Eveniment Galati

Gălățean de 41 de ani, arestat după ce și-a bătut groaznic copiii mici

* Cercetat acum pentru amenințare, violență în familie și rele tratamente aplicate minorului, bărbatul a executat în trecut o condamnare pentru omor, iar anul acesta i-a fost întocmit un nou dosar penal, pentru violență în familie, după ce soția lui a reclamat că a bătut-o *

Un bărbat de 41 de ani din satul Fântâni, comuna Nicorești, a fost arestat pentru 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare, violență în familie și rele tratamente aplicate minorului, după ce și-a bătut crunt copiii mici – un băiețel de 2 ani și o fetiță de 5 ani. El a filmat bătaia și i-a trimis imaginile soției lui, plecate în Anglia, pentru a o convinge să vină acasă. Dar femeia, care a plecat după bătăi primite de la soț, i-a trimis imaginile unei cunoștințe rugând-o să facă ceva și, astfel, imaginile au apărut în presă.

„Mama copiilor a plecat de acasă tot din cauza bătăilor. Era foarte gelos, o bătea, o jignea. Prima oară, el, soțul, a început să filmeze copiii, cel puțin pe fetiță, rugând-o pe mamă să se întoarcă acasă. După care a văzut că nu merge, acum, mai nou, a început să îi și bată. Îi filmează și îi bate pentru că speră că ea se va întoarce la copii. Ea se va întoarce înapoi în țară pentru că a zis că, decât să își lase copiii acolo, preferă să o omoare pe ea”, a explicat Doru Trofin, cel care a primit apelul de ajutor din partea mamei copiilor.

Inițial, polițiștii i-au deschis agresorului dosar penal pentru violență în familie, însă ulterior procurorii au schimbat încadrarea juridică a faptelor și îl cercetează pe bărbat pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare, violență în familie și rele tratamente aplicate minorului.

Judecătoria Tecuci a aprobat astăzi cererea de arestare preventivă a bărbatului și a emis un mandat de 30 de zile.

Ovidiu Popa are un trecut întunecat. În anul 2005 a fost eliberat din penitenciar și reabilitat apoi după ce ispășise o condamnare pentru omor, iar anul acesta, în ianuarie, pe numele lui a fost deschis un nou dosar penal pentru violență în familie după ce soția a reclamat că a bătut-o.

Mama copiilor va ajunge în țară în trei zile și vrea să ia înapoi copiii. Aceștia se află, deocamdată, în plasament la o soră a tatălui și primesc și consiliere psihologică.

Postări asemănătoare

Accident mortal pe Domnească, în zona campusului studențesc

Maria Vlad Romaniţă

Șofer de autocar mort în timp ce repara aerul condiționat

Maria Vlad Romaniţă

S-a aruncat de la etajul 5 al blocului în care locuia

Reperul